Hoornviooltje Bambini mix bestaat uit een vrolijk mengsel van tweekleurige violen. De viooltjes hebben allemaal een felgeel hartje met contrasterende donkere vlekjes. De viooltjes zijn licht- en donkerpaars, geel en perzik kleurig. De bloemen bloeien een lange periode in het voorjaar en door de uitgebloeide bloemen te verwijderen wordt de bloeiperiode verlengd. Deze eetbare bloemen zijn te gebruiken om kleur en smaak toe te voegen aan salades en toetjes. Ook kunnen ze worden toegevoegd aan gebak, koekjes en taarten. Van deze violen kunnen ook gesuikerde viooltjes worden gemaakt. Het hoornviooltje is zeer geschikt voor de kweek in bloempotten en bakken. Kan ook gebruikt worden om in het voorjaar kleur toe te voegen in de meerjarige border. Deze planten verliezen hun blad in de winter. Jonge planten moeten worden beschermd tegen vorst, maar oudere planten kunnen een paar graden vorst hebben. Hij zaait zichzelf zeer gemakkelijk uit en daardoor is hij ook zeer geschikt voor de verwilderde tuin. Zorg voor een standplaats met halfschaduw omdat de blaadjes in de volle zon kunnen "verbranden". Zeer geliefd door bijen en andere nuttige insecten. Semi-winterharde Meerjarige. Hoogte: 15 cm.
Binnen zaaien : maart - april
Buiten zaaien: mei - juni en september - oktober
Kiemen: 7 - 21 dagen
Kiemtemperatuur: 13 - 18 °C
Zaaidiepte: 1½ mm
Buiten uitplanten : half mei
Plantafstand: 15 - 20 cm
Standplaats: zonnig met halfschaduw
Bloeiperiode: maart - oktober
Binnen zaaien kan vanaf maart in trays gevuld met goed vochtig gemaakte en losgemaakte potgrond. Zaai 1½ mm diep en bedek de zaden met een laagje vochtige potgrond dat 3 maal zo dik is als de dikte van het zaad. Zorg dat de temperatuur niet boven 18°C komt omdat dit de kieming stopt. Houdt de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat de temperatuur vooral 's nachts niet dalen. Zet de trays donker weg omdat violen donkerkiemers zijn. Bedek de trays met een deksel om de zaden goed vochtig te houden en verwijder het deksel zodra de zaailingen opkomen.
Verpot de zaailingen, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren, in aparte potten (8 cm Ø). Laat de zaailingen vanaf begin mei een tot twee weken overdag aan de buitentemperatuur wennen. Of zet ze vanaf begin mei buiten in een koude bak. Zet de afgeharde zaailingen vanaf half mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, op een zonnige plaats met halfschaduw.
Buiten zaaien kan vanaf midden mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst. Zaai oppervlakkig en druk de zaden voorzichtig in de grond. Bedek de grond hierna met een dun laagje potgrond. Zorg voor een zonnige standplaats met goed waterdoorlatende grond en halfschaduw. Dun de zaailingen, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren, uit op 15 - 20 cm. Bescherm de jonge planten goed tegen vorst. Na een paar jaar kunnen de planten wel tegen een paar graden vorst. Deze soort zaait zichzelf gemakkelijk uit. Het is ook mogelijk om vanaf september buiten te zaaien. Deze zaden ontkiemen dan in het volgende voorjaar. Violen kunnen verbranden in de volle zon en hebben daarom een standplaats nodig met halfschaduw. Het is verstandig om de planten te beschermen tegen vorst door ze te bedekken met stro.