Trosaardbeispinazie wordt ook wel Aardbei melde genoemd. Het blad lijkt wel wat op het blad van Spinazie en zo kan het ook worden bereid. Na ongeveer 3 maanden komen er vruchtjes aan de planten die wel wat weg hebben van aardbeien. Deze kleine rode vruchtjes zijn ook eetbaar.
Het blad kan worden gekookt, gewokt, gestoofd en gestoomd. Ook kan het jonge blad gebruikt worden in salades. Verder kan het worden gebruikt in ovenschotels, soepen en sauzen en het kan worden bereid als Spinazie. De smaak lijkt wel wat op hazelnoten. De vruchten smaken wat naar rode bietjes. Gebruik de vruchten in salades, fruitsalades, in jam, sauzen en als gezonde snack. Niet winterharde eenjarige.
Buiten zaaien: maart - juni
Kiemen: 7 - 14 dagen
Kiemtemperatuur: 14 - 18°C
Zaaidiepte: oppervlakkig
Plantafstand: 25 - 30 cm
Standplaats: zonnig
Oogstperiode: april - oktober
Buiten zaaien kan vanaf maart in een zaaibed met goed vochtige en losgemaakte grond. Zaai dun en oppervlakkig en druk de zaden voorzichtig in de grond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Verplant de zaailingen, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren. Zet ze op een zonnige plaats met goed waterdoorlatende grond. Houd een plantafstand aan van 25 - 30 cm. Ze houden van kalkhoudende grond.
Deze gemakkelijk te kweken plant heeft wel veel ruimte nodig, omdat hij erg hoog kan worden. Na ongeveer 3 maanden komen de eerste vruchtjes aan de plant. Je kunt het blad ongeveer 30 dagen na zaaien, oogsten. Ze kunnen ook gemakkelijk in grote bloempotten worden gekweekt.