Spitskool Kalibos is een opvallende en zeer mooie spitskoolsoort. Deze kool is rood gekleurd (paars) en heeft een prachtige spitse vorm. Het blad is zeer smakelijk, mals, zacht en zoet. Spitskool is meestal gemakkelijker te verteren dan Witte Kool. De kolen kunnen per stuk wel 1½ kilo wegen. Deze middelvroege soort heeft tussen de 90 - 120 dagen nodig oogst klaar te zijn. Spitskool Kalibos is lid van de kolenfamilie ( Brassicaceae) net als: Bloemkool, Boerenkool, Broccoli, Koolrabi, Mergkool, Palmkool, Romanesco Bloemkool, Sierkool, Rode Kool, Savooiekool, Witte Kool en Spruitjes. Spitskool is een zeer gemakkelijk te kweken groente, die in elke moestuin en groentetuin een plekje verdient.
Spitskool is een zeer gezonde groente. Spitskool bevat o.a. de volgende vitamines en mineralen. Vitamines: A, B1, B2, B3, B5, B6, B11, C, E en K. En de volgende mineralen: calcium, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, magnesium, natrium, selenium en zink. Ook bevat spitskool veel voedingsvezels en weinig calorieën. Kortom spitskool is een zeer gezonde groente. Spitskool is ook een veelzijdige groente. Spitskool kan worden gekookt, gebakken, gewokt, gestoomd, gestoofd, geroosterd, gesmoord, in de oven worden bereid en rauw worden gebruikt als rauwkost, als Kimchi en in salades (coleslaw). Ook kan spitskool worden toegevoegd aan stoofschotels, stamppotten, soepen, ovenschotels en aan diverse andere gerechten. Ook kan spitskool worden gevuld met bijv. gehakt (spitskoolrolletjes). Spitskool smaakt heerlijk in combinatie met: gehakt, varkensvlees, rundvlees, lamsvlees, kip, tonijn, zalm, room, kaas, eieren, feta, noedels, bami, pasta, rijst, spekjes, appel, kerriepoeder, gember, tofu, citroen, ham, rookworst, kokosmelk, cashewnoten en knoflook. Spitskool is ook goed te combineren met andere groentes zoals: paprika, rode kool, bloemkool, broccoli, wortel, chinese kool, rettich, champignons, prei, ui, lente-ui, tomaten, sperziebonen, aardappels en pompoen. Spitskool wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken, Russische keuken, Poolse keuken e.d. Helaas verdwijnt de aparte felle rode (paarse) kleur tijdens het koken. De kleur wordt minder intens net als bij rode kool. Spitskool kan ongeveer 1 week in de koelkast worden bewaard. Dit geld voor de hele kool, als de spitskool eenmaal is gesneden, kan hij het beste zo snel mogelijk worden opgegeten. Winterharde eenjarige.