Snoepblad Dropshot is een eetbare eenjarige Afrikaantjessoort. Hij wordt ook wel snoepblad genoemd. Het is een lid van de Composietenfamilie (Compositae) net als: duizendblad, madeliefjes, citroenkruid, absintalsem, goudsbloem, andijvie, zonnebloem en kogeldistel. De bloemetjes smaken naar drop of anijs. Zowel het fijn gevederde, op dille lijkende blad als de bloemetjes zijn eetbaar. Ideale bloem in elke tuin, kan ook in grote potten, balkonbakken en andere containers worden gekweekt. Het blad en de bloemetjes zijn heerlijk in allerlei gerechten. Laat ze niet te lang meekoken om smaakverlies te voorkomen. Ook rauw in desserts, in salades en in fruitsalades, als gezond tussendoortje, als gezond snoepje als vervanging van suiker. Dit plantje groeit bolvormig en wordt niet echt hoog. Ook mooi in de siertuin en in de kruidentuin. Er kan ook thee van worden gemaakt. Het lijkt een beetje op zoethoutthee. De plant bloeit vanaf oktober. De plant bloeit met lichtgele tot crèmekleurige bloemetjes en heeft prachtig, gevederd lichtgroen blad. Deze eetbare plant is ook zeer geliefd bij bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 15 - 25 cm.
Binnen zaaien: maart - april
Buiten zaaien: eind mei - augustus
Kiemen: 5 - 8 dagen
Kiemtemperatuur: 15 - 20 °C
Zaaidiepte: 1 - 1½ cm
Zaaiafstand in rijen: 30 cm
Plantafstand: 30 - 40 cm
Standplaats: zonnig - goed gedraineerd
Bloeiperiode: mei - oktober
Vanaf eind maart kan er binnen in een warme ruimte of in een propagator worden gezaaid. De bodemtemperatuur moet minstens 15 °C zijn. Het is belangrijk dat de temperatuur zo constant mogelijk is, dit zorgt namelijk voor een betere kieming. Laat zeker 's nachts de temperatuur niet dalen. Voor het zaaien kan een tray met vochtige zaaigrond worden gebruikt, dek de zaden af met een laagje zaaigrond van 1 - 1½ cm. Na het zaaien en tijdens het kiemen de grond goed vochtig houden. Dek de tray af met huishoudfolie of een deksel.
Verwijder het huishoudfolie of het deksel, zodra de zaailingen opkomen. Zet de jonge zaailingen, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren in aparte potten. Laat ze eind mei, enkele dagen aan de buitentemperatuur wennen, vermijdt vorst. Hierna kunnen ze op hun vaste plaats worden gezet. Houd 30 - 40 cm ruimte aan.
Vanaf eind mei, als er geen kans meer is op nachtvorst, kan er ook direct in de volle grond worden gezaaid in een geprepareerd zaaibed in de gewenste positie. Zaai dun in rijen die 30 cm van elkaar af liggen en bedek de zaden met een laagje zaaigrond van 1 - 1½ cm. Voorzichtig aandrukken en daarna vochtig houden. Wanneer de jonge zaailingen groot genoeg zijn, uitdunnen tot 30 - 40 cm ruimte per plant. Vochtig en onkruidvrij houden. Bescherm de jonge zaailingen tegen slakken. Afrikaantjes hebben een zonnige standplaats met goede drainage nodig. Vochtig en onkruidvrij houden. Zaai ook enkele zaadjes in aparte potten om lege plekken in uw borders mee op te vullen.