Radijs Riesenbutter wordt ook wel Gigante Siculo genoemd. Het is een radijs die zeer geschikt is voor de kweek in een warmer klimaat. Hij kan van de lente tot de herfst worden gezaaid in de vollegrond. De radijzen zijn middelgroot, rond en felrood met stevig, knapperig en smakelijk vruchtvlees dat niet snel voos wordt. De vruchten kunnen wel 4 - 5 cm groot worden.
Radijs is een erg gezonde groente het bevat verschillende vitamines en mineralen. Vitamine A, B3, B5, B6, B9, B11, C en K. En mineralen o.a: calcium, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan en natrium. Ook bevatten radijzen zoals heel veel groente weinig calorieën, maar wel veel vezels. Radijs kan uiteraard rauw worden gebruikt in allerlei verschillende gerechten, maar roerbakken, stomen en bakken kan ook. Houd de bereidingstijden kort om de knapperigheid niet te verliezen. Ook het blad van radijs is eetbaar en kan bijvoorbeeld worden geroerbakt, in stoofpotten, in stamppot, in soepen of worden bereid als een alternatief voor spinazie. Radijs smaakt heerlijk in combinatie met kaas, eieren, mayonaise, ham, bacon, kip, rundvlees, varkensvlees, olijfolie, zalm, makreel, appel en tonijn. En andere groente Zoals: witlof, sla, tomaten, aardappelen, lenteui, knoflook, spinazie, broccoli, zoete aardappel, rode bietjes, rucola en sperziebonen. Niet winterharde eenjarige.