French Breakfast is een biologisch geteelde, snelgroeiende, langwerpige radijzensoort. De langwerpige radijzen zijn felrood en ze hebben een afstekende witte punt. Het vruchtvlees is heerlijk knapperig en heeft een heerlijke milde smaak.
Radijs is een erg gezonde groente het bevat verschillende vitamines en mineralen. Vitamine A, B3, B5, B6, B9, B11, C en K. En mineralen o.a: calcium, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan en natrium. Ook bevatten radijzen zoals heel veel groente weinig calorieën, maar wel veel vezels. Radijs kan uiteraard rauw worden gebruikt in allerlei verschillende gerechten, maar roerbakken, stomen en bakken kan ook. Houd de bereidingstijden kort om de knapperigheid niet te verliezen. Ook het blad van radijs is eetbaar en kan bijvoorbeeld worden geroerbakt, in stoofpotten, in stamppot, in soepen of worden bereid als een alternatief voor spinazie. Radijs smaakt heerlijk in combinatie met kaas, eieren, mayonaise, ham, bacon, kip, rundvlees, varkensvlees, olijfolie, zalm, makreel, appel en tonijn. En andere groente Zoals: witlof, sla, tomaten, aardappelen, lenteui, knoflook, spinazie, broccoli, zoete aardappel, rode bietjes, rucola en sperziebonen. Niet winterharde eenjarige.
Buiten zaaien onder glas: vanaf februari
Buiten zaaien: vanaf maart - september
Kiemtijd: 6 -10 dagen
Kiemtemperatuur: 10 - 18 °C
Zaaidiepte: ½ - 1 cm
Plantafstand: 3 - 5 cm
Standplaats: zonnig
Dagen tot oogst: 25 - 30
Het is buiten onder glas al mogelijk om vanaf februari te zaaien. Gebruik speciaal fleece en zogenaamd flodderfolie (dit is doorzichtig plasticfolie met gaatjes). Zaai dun en niet te diep. Bedek de zaden met een dun laagje grond. Op deze manier duur het ontkiemen en de ontwikkeling van de radijzen wel iets langer. Lucht de zaden elke dag ongeveer 15 minuten. Na de vorst (maart - april) tot september kan er in de volle grond worden gezaaid.
Zaai de radijsjes dun uit, ½ - 1 cm diep en laat tussen de rijen 5 cm ruimte. Nadat de zaadjes zijn ontkiemd kunnen ze verder worden uitgedund zodat elke zaailing 3 cm uit elkaar staat zodat mooie knolletjes kunnen worden gevormd.
Voor een zomer lang radijsjes zaai je het best om de week enkele rijtjes. Radijs heeft geen grote meststofbehoefte, een goede compost volstaat. Een teveel aan meststoffen veroorzaakt voze radijzen. Na het oogsten kan radijs ongeveer 1 week in de koelkast worden bewaard. Verwijder het blad omdat dit ervoor zorgt dat de radijzen sneller zacht worden.