Deze snelgroeiende soort is langwerpig, felrood met een witte punt.
Het knapperige vruchtvlees met een heerlijk milde smaak is uitstekend geschikt voor gebruik op de boterham bijv. in combinatie met kaas, in salades, als een smakelijke en lichte snack of bij de lunch als versiering bij de salade. Het loof kan worden gebruikt in salades, stamppotten, stoofpotten of gekookt worden als spinazie.
Buiten zaaien onder glas: vanaf februari
Buiten zaaien: vanaf maart tot september
Kiemtijd: 6-10 dagen
Kiemtemperatuur: 10 - 18 °C
Zaaidiepte: ½ - 1 cm
Plantafstand: 3 - 5 cm
Standplaats: zonnig
Dagen tot oogst: 25 - 30
Het is buiten onder glas al mogelijk om vanaf februari te zaaien. Gebruik speciaal fleece en zogenaamd flodderfolie (dit is doorzichtig plasticfolie met gaatjes). Zaai dun en niet te diep. Bedek de zaden met een dun laagje grond. Op deze manier duur het ontkiemen en de ontwikkeling van de radijzen wel iets langer. Lucht de zaden elke dag ongeveer 15 minuten. Na de vorst (maart-april) tot september kan er in de volle grond worden gezaaid.
Zaai de radijsjes dun uit, ½ - 1 cm diep en laat tussen de rijen 5 cm ruimte. Nadat de zaadjes zijn ontkiemd kunnen ze verder worden uitgedund zodat elke zaailing 3 cm uit elkaar staat zodat mooie knolletjes kunnen worden gevormd.
Voor een zomer lang radijsjes zaai je het best om de week enkele rijtjes. Radijs heeft geen grote meststofbehoefte, een goede compost volstaat. Een teveel aan meststoffen veroorzaakt voze radijzen.