Wat is Platte Peterselie Italiaanse Gigant?
Platte Peterselie Italiaanse Gigant is een smakelijk, gezond en veelzijdig kruid. Het heeft een overvloed aan donkergroene, platte bladeren met een sterke en heerlijke smaak. Platte Peterselie Italiaanse Gigant kan gemakkelijk in potten of in de vollegrond worden gekweekt. Platte Peterselie Italiaanse Gigant heeft verschillende medicinale toepassingen het is bloedzuiverend, kalmerend, eetlustopwekkend, helpt tegen nierstenen, hoofdpijn en problemen met de lever. Een kompres van Platte Peterselie Italiaanse Gigant helpt tegen vermoeide ogen. Het gekneusde blad van Platte Peterselie Italiaanse Gigant verzacht na insectenbeten de huid. En als laatste helpt het kauwen op het blad van Platte Peterselie Italiaanse Gigant om Knoflookgeur te laten verdwijnen en voor het verfrissen van de adem. Het wordt in de keuken gebruikt in combinatie met: vis, rundvlees, varkensvlees, eieren, zuivel, kaas, tomaten, asperges en in soepen en sauzen. Platte Peterselie Italiaanse Gigant wordt ook veel gebruikt in salades, soepen, sauzen, pastasauzen, ovenschotels, stoofschotels, roerbakgerechten, kruidenboter, aardappelgerechten en in groentengerechten. Het is ook een zeer geliefd kruid in de Franse, Italiaanse, Spaanse, Griekse, Marokkaanse, Engelse, Duitse en Nederlandse keuken. Om smaakverlies te voorkomen moet Platte Peterselie Italiaanse Gigant op het laatste moment worden toegevoegd aan recepten en niet worden meegekookt. Platte Peterselie Italiaanse Gigant wordt dus op veel verschillende manieren gebruikt.
Platte Peterselie Italiaanse Gigant gebruiken
Platte Peterselie Italiaanse Gigant komt oorspronkelijk uit het Middellandsezeegebied. Het is een gemakkelijk te kweken, heerlijk smakende en veelgebruikt kruid in de keuken.
1. Platte Peterselie Italiaanse Gigant heeft verschillende geneeskrachtige toepassingen. Het is kalmerend, bloedzuiverend, eetlustopwekkend, het helpt tegen hoofdpijn, problemen met de lever en tegen nierstenen.
2. Het kneusen van het blad van Platte Peterselie Italiaanse Gigant werkt verzachtend op de huid na insectenbeten.
3. Platte Peterselie Italiaanse Gigant is een veelgebruikt kruid in de Franse, Italiaanse, Spaanse, Griekse, Marokkaanse, Engelse, Duitse en Nederlandse keuken.
4. Platte Peterselie Italiaanse Gigant is heerlijk in combinatie met vis, rundvlees, varkensvlees, eieren, zuivel, kaas, tomaten, asperges en in soepen en sauzen.
5. Platte Peterselie Italiaanse Gigant wordt ook veel gebruikt in salades, soepen, sauzen, pastasauzen, ovenschotels, stoofschotels, roerbakgerechten, kruidenboter, aardappelgerechten en in groentengerechten.
6. Platte Peterselie Italiaanse Gigant moet niet worden meegekookt in gerechten omdat dit zorgt voor veel smaakverlies. Sprenkel fijngesneden Platte Peterselie Italiaanse Gigant als laatste over een gerecht.
7. Platte Peterselie Italiaanse Gigant is een tweejarige, winterharde en gemakkelijk te kweken kruidenplant die in Nederland meestal als eenjarige wordt gekweekt.
Platte Peterselie Italiaanse Gigant zaden kopen bij 123zaden
Wilt u zaden van Platte Peterselie Italiaanse Gigant kopen? Dat kan snel, voordelig en gemakkelijk bij www.123zaden.nl. U kunt gemakkelijk Platte Peterselie Italiaanse Gigant zaden zaaien om zelf de plantjes te kweken en hierna het blad, de stengels en de wortel te oogsten. Als u Platte Peterselie Italiaanse Gigant zaden besteld bij 123zaden krijgt u altijd een duidelijke en gemakkelijk te volgen zaaihandleiding bij uw bestelling. Hierin kunt u duidelijke informatie vinden over het zelf zaaien van Platte Peterselie Italiaanse Gigant zaden. Uw bestelling bij www.123zaden.nl wordt altijd snel bezorgd. Van 1 januari tot 30 juni verzenden we 5 dagen per week. De rest van het jaar verzenden we 3 dagen per week. U kunt uw Platte Peterselie Italiaanse Gigant zaden gemakkelijk en snel bestellen bij www. 123zaden.nl!!
Binnen zaaien: midden februari - april
Buiten zaaien: april - juni
Kiemtijd: 21 - 28 dagen
Kiemtemperatuur: 18 - 24 °C
Zaaidiepte: ½ - 1cm
Plantafstand: 15 - 20 cm
Standplaats: zonnig
Oogstperiode: juni - oktober
Binnen zaaien kan vanaf half februari tot april. Zaai in trays gevuld met vochtige potgrond. Zaai spaarzaam en bedek de zaden met een dun laagje grond. Houd goed vochtig en warm. Zorg voor een temperatuur van 18 - 24 °C. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat de temperatuur 's nachts niet dalen. Bedek de trays met een deksel om het vocht binnen te houden. Verwijder het deksel zodra de zaailingen opkomen. Verplant de zaailingen in aparte potjes, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren. Hard de zaailingen af, door ze vanaf begin mei, 14 dagen overdag buiten in de zon te zetten. Hierna kunnen de jonge plantjes op een zonnige plek met beschutting en goed waterdoorlatende grond worden gezet.
Buiten zaaien in de vollegrond kan vanaf begin april tot begin juni. Om de lange kiemtijd te verkorten kun je het zaad een nacht in lauw water weken en hierna in volle grond zaaien. Zaadjes bedekken met een laagje (½ tot 1 cm) zaaigrond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Zorg voor een zonnige plaats met beschutting tegen de wind en goed waterdoorlatende grond.
Peterselie is doordat het een pinwortel heeft erg moeilijk te verspenen/verplanten. Peterselie kun je het beste oogsten door vooral de bovenste en oudste blaadjes van de plant te plukken. Pluk regelmatig om doorgroei van het blad te bevorderen.