Wat is Peterselie Triple Curled 2?
Peterselie Triple Curled 2 is een smakelijk, gezond en veelzijdig kruid. Het heeft een overvloed aan donkergroene, dicht op elkaar groeiende, gekrulde bladeren met een sterke en heerlijke smaak. Peterselie Triple Curled 2 kan gemakkelijk in potten of in de vollegrond worden gekweekt. De smaak en de geur van Peterselie Triple Curled 2 is sterker dan van andere krulpeterseliesoorten. Peterselie Triple Curled 2 heeft verschillende medicinale toepassingen. Peterselie Triple Curled 2 wordt van oudsher gebruikt tegen bloedarmoede, het is bloedzuiverend, het kan hart- en vaatziekten voorkomen, voorkomt doofheid en oorontsteking en bevordert de spijsvertering. En als laatste helpt het kauwen op het blad van Peterselie Triple Curled 2 om knoflookgeur te laten verdwijnen en voor het verfrissen van de adem. Het wordt in de keuken gebruikt in combinatie met: vis, rundvlees, varkensvlees, eieren, zuivel, kaas, tomaten, asperges en in soepen en sauzen. Het blad van Peterselie Triple Curled 2 wordt ook veel gebruikt in salades, soepen, sauzen, pastasauzen, ovenschotels, stoofschotels, roerbakgerechten, kruidenboter, aardappelgerechten en in groentengerechten. Het is ook een zeer geliefd kruid in de Franse, Italiaanse, Spaanse, Griekse, Marokkaanse, Engelse, Duitse en Nederlandse keuken. Om smaakverlies te voorkomen moet Peterselie Triple Curled 2 op het laatste moment worden toegevoegd aan recepten en niet worden meegekookt. Peterselie Extra Triple Curled 2 wordt dus op veel verschillende manieren gebruikt.
Peterselie Triple Curled 2 gebruiken
Peterselie Triple Curled 2 komt oorspronkelijk uit het Middellandsezeegebied. Het is een gemakkelijk te kweken, heerlijk smakende en veelgebruikt kruid in de keuken.
1. Peterselie Triple Curled 2 heeft verschillende geneeskrachtige toepassingen. Het is bloedzuiverend, het voorkomt doofheid en oorontsteking, het bevordert de spijsvertering en het kan hart- en vaatziekten voorkomen.
2. Peterselie Triple Curled 2 is een veelgebruikt kruid in de Franse, Italiaanse, Spaanse, Griekse, Marokkaanse, Engelse, Duitse en Nederlandse keuken.
3. Peterselie Triple Curled 2 is heerlijk in combinatie met vis, rundvlees, varkensvlees, eieren, zuivel, kaas, tomaten, asperges en in soepen en sauzen.
4. Peterselie Triple Curled 2 wordt ook veel gebruikt in salades, soepen, sauzen, pastasauzen, ovenschotels, stoofschotels, roerbakgerechten, kruidenboter, aardappelgerechten en in groentengerechten.
5. Peterselie Triple Curled 2 moet niet worden meegekookt in gerechten omdat dit zorgt voor veel smaakverlies. Sprenkel fijngesneden Peterselie Extra Triple Curled 2 als laatste over een gerecht.
6. Peterselie Extra Triple Curled 2 is een tweejarige, winterharde en gemakkelijk te kweken kruidenplant die in Nederland meestal als eenjarige wordt gekweekt.
Peterselie Triple Curled 2 zaden kopen bij 123zaden
Wilt u zaden van Peterselie Triple Curled 2 kopen? Dat kan snel, voordelig en gemakkelijk bij www.123zaden.nl. U kunt gemakkelijk Peterselie Triple Curled 2 zaden zaaien om zelf de plantjes te kweken en hierna het blad, de stengels en de wortel te oogsten. Als u Peterselie Triple Curled 2 zaden besteld bij 123zaden krijgt u altijd een duidelijke en gemakkelijk te volgen zaaihandleiding bij uw bestelling. Hierin kunt u duidelijke informatie vinden over het zelf zaaien van Peterselie Triple Curled 2 zaden. Uw bestelling bij www.123zaden.nl wordt altijd snel bezorgd. Van 1 januari tot 30 juni verzenden we 5 dagen per week. De rest van het jaar verzenden we 3 dagen per week. U kunt uw Peterselie Triple Curled 2 zaden gemakkelijk en snel bestellen bij www. 123zaden.nl!!
Binnen zaaien: midden februari - april
Buiten zaaien: april - juni
Kiemtijd: 21 - 28 dagen
Kiemtemperatuur: 18 - 24 °C
Zaaidiepte: ½ - 1cm
Plantafstand: 15 - 20 cm
Standplaats: zonnig
Oogstperiode: juni - oktober
Binnen zaaien kan vanaf half februari tot april. Zaai in trays gevuld met vochtige potgrond. Zaai spaarzaam en bedek de zaden met een dun laagje grond. Houd goed vochtig en warm. Zorg voor een temperatuur van 18 - 24 °C. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat de temperatuur 's nachts niet dalen. Bedek de trays met een deksel om het vocht binnen te houden. Verwijder het deksel zodra de zaailingen opkomen. Verplant de zaailingen in aparte potjes, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren. Hard de zaailingen af, door ze vanaf begin mei, 14 dagen overdag buiten in de zon te zetten. Hierna kunnen de jonge plantjes op een zonnige plek met beschutting en goed waterdoorlatende grond worden gezet.
Buiten zaaien in de vollegrond kan vanaf begin april tot begin juni. Om de lange kiemtijd te verkorten kun je het zaad een nacht in lauw water weken en hierna in volle grond zaaien. Zaadjes bedekken met een laagje (½ tot 1 cm) zaaigrond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Zorg voor een zonnige plaats met beschutting tegen de wind en goed waterdoorlatende grond.
Peterselie is doordat het een pinwortel heeft erg moeilijk te verspenen/verplanten. Peterselie kun je het beste oogsten door vooral de bovenste en oudste blaadjes van de plant te plukken. Pluk regelmatig om doorgroei van het blad te bevorderen.