Griekse Oregano is een onmisbaar kruid in de Italiaanse en Griekse keuken.
Het wordt ondermeer gebruikt in pastasauzen, in soepen, saladedressings, bij vleesgerechten, bij visgerechten en natuurlijk op pizza's. Meerjarige plant die wel een zonnige standplaats nodig heeft. Wordt ook wel wilde marjolein of marjoraan genoemd. Deze Oregano heeft een sterkere smaak en geur dan de gewone oregano. Deze heerlijk pittige, peperachtige en sterke smaak komt in diverse gerechten tot zijn recht. Oregano kan zeer goed in combinatie met de volgende ingredienten worden gebruikt: knoflook, tomaat, basilicum, peterselie en tijm.
Binnen zaaien: vanaf april - mei
Kiemtijd: 8 - 15 dagen
Kiemtemperatuur: 18 - 20°C
Zaaidiepte: oppervlakkig - ½ cm
Plantafstand: 35 - 45 cm
Standplaats: volle zon
Oogstperiode: juli - augustus
Zaai de zaden vanaf april binnenshuis of in een propagator, de zaden hebben veel warmte en licht nodig om te kiemen. Zaai de zaden op de grond en druk ze voorzichtig in de grond of bedek de zaden met een heel dun laagje zaaigrond.
Zodra de zaailingen 3 tot 5 cm groot zijn kunnen ze worden uitgeplant in individuele potten.Hard ze na 6- 8 weken af en zet ze nadat de planten een paar dagen aan de buitentemperatuur hebben gewend op een zonnige plek met beschutting tegen de wind of in een kas. Houd 35-45 cm ruimte aan tussen de verschillende planten.
Door de blaadjes continue te oogsten gedurende de zomer, houdt men de productiviteit hoog. In de winter goed beschermen of binnen overwinteren.