Deze vroege soort kan zeer goed tegen lage temperaturen. Het gladde, ingesneden blad met zijn heerlijke aroma kan gebruikt worden in de keuken. Kan zowel binnen in potten als buiten op een zonnige plaats worden gekweekt. Gebruik altijd vers omdat gedroogde peterselie veel smaak verliest. Het kan wel worden ingevroren. Kauwen op peterselie kan helpen tegen knoflookadem en het bevordert de spijsvertering.
Peterselie is erg gezond en veelzijdig. Peterselie bevat o.a.: vitamine A, B1, B2, B5, B6, B11, B12, K en C. En de mineralen natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, mangaan, zwavel, koper en zink. Ook bevat het veel chlorofyl en weinig calorieëen en vet. Gekrulde Peterselie is heerlijk in combinatie met: kip, eieren, radijs, kappertjes, oester, aardappelen, bloemkool, broccoli, tomaten, wortelen, witlof, salades, selderij, champignons, rundvlees, varkensvlees en kaas. Gekrulde Peterselie wordt vooral gebruikt voor het kruiden en garneren van vis, vlees, groentegerechten, salades, soepen, sauzen en aardappelsalades. Niet winterharde eenjarige.
Binnen zaaien: midden februari - april
Buiten zaaien: april - juni
Kiemtijd: 21 - 28 dagen
Kiemtemperatuur: 18 - 24 °C
Zaaidiepte: ½ - 1cm
Plantafstand: 15 - 20 cm
Standplaats: zonnig
Oogstperiode: juni - oktober
Binnen zaaien kan vanaf half februari tot april. Zaai in trays gevuld met vochtige potgrond. Zaai spaarzaam en bedek de zaden met een dun laagje grond. Houd goed vochtig en warm. Zorg voor een temperatuur van 18 - 24 °C. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat de temperatuur 's nachts niet dalen. Bedek de trays met een deksel om het vocht binnen te houden. Verwijder het deksel zodra de zaailingen opkomen. Verplant de zaailingen in aparte potjes, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren. Hard de zaailingen af, door ze vanaf begin mei, 14 dagen overdag buiten in de zon te zetten. Hierna kunnen de jonge plantjes op een zonnige plek met beschutting en goed waterdoorlatende grond worden gezet.
Buiten zaaien in de vollegrond kan vanaf begin april tot begin juni. Om de lange kiemtijd te verkorten kun je het zaad een nacht in lauw water weken en hierna in volle grond zaaien. Zaadjes bedekken met een laagje (½ tot 1 cm) zaaigrond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Zorg voor een zonnige plaats met beschutting tegen de wind en goed waterdoorlatende grond.
Peterselie is doordat het een pinwortel heeft erg moeilijk te verspenen/verplanten. Peterselie kun je het beste oogsten door vooral de bovenste en oudste blaadjes van de plant te plukken. Pluk regelmatig om doorgroei van het blad te bevorderen.