Wat is biologische Knoflookbieslook?
Biologische Knoflookbieslook is een smakelijk, gezond en veelzijdig kruid. Het wordt ook wel Chinese bieslook of Chinese prei genoemd. Het heeft prachtige grasgroene, lange platte stengels en het bloeit met kleine, witte bloemetjes. Het heeft een lekkere knoflookachtige smaak, maar het smaakt minder sterk dan knoflook. Biologische Knoflookbieslook heeft verschillende medicinale toepassingen. Biologische Knoflookbieslook is vochtafdrijvend en het stimuleert de eetlust en de spijsvertering. Het heeft vergelijkbare effecten als zijn neefje Knoflook, maar dan met een mildere smaak. Biologische Knoflookbieslook wordt ook gebruikt in de keuken in combinatie met eieren, kaas, varkensvlees, garnalen, aardappelen, boter en in allerlei soepen. Biologische Knoflookbieslook wordt ook veel gebruikt in sauzen, stoofschotels, roerbakgerechten, ovengerechten, soepen, salades en in kruidenboter. Ook wordt biologische Knoflookbieslook toegevoegd als smaakmaker aan rijst- en noedelgerechten. Het is een zeer geliefd en veel gebruikt kruid in de Aziatische keukens. In landen als Japan en China worden niet alleen de bladstengels gebruikt in diverse gerechten, maar ook de stengels met de bloemen en zelfs de wortelknollen. Om smaakverlies te voorkomen moet het blad van biologische Knoflookbieslook op het laatste moment worden toegevoegd aan recepten en niet worden meegekookt. Dit geldt niet voor de bloemstengels met de ongeopende bloemknopjes. Deze worden in Azië als groente bereid en gegeten. De stengels worden dan gestoomd of gewokt samen met andere ingrediënten als (bij)gerecht. Verse biologische Knoflookbieslook is wel veel beter van smaak dan gedroogde biologische Knoflookbieslook. Biologische Knoflookbieslook wordt dus op veel verschillende manieren gebruikt. Biologische Knoflookbieslook is een meerjarige plant. Het blad sterft tijdens de winter af, maar het loopt in het daaropvolgende voorjaar weer uit.
Biologische Knoflookbieslook gebruiken
Biologische Knoflookbieslook komt oorspronkelijk uit China. Tegenwoordig wordt het in heel veel landen gekweekt.
1. Biologische Knoflookbieslook heeft verschillende geneeskrachtige toepassingen. Het is vochtafdrijvend en het stimuleert de eetlust en de spijsvertering.
2. Biologische Knoflookbieslook wordt veel gebruikt in de Aziatische keukens.
3. Biologische Knoflookbieslook wordt ook wel Chinese bieslook en Chinese prei genoemd.
4. Biologische Knoflookbieslook smaakt het beste als het vers wordt gebruikt. Het kan worden gedroogd, maar dit zorgt voor veel smaakverlies.
5. Biologische Knoflookbieslook is heerlijk in combinatie met varkensvlees, garnalen, eieren, kaas, aardappelen, boter en in soepen.
6. Biologische Knoflookbieslook is een winterharde, meerjarige en gemakkelijk te kweken en te onderhouden kruidenplant.
Biologische Knoflookbieslook zaden kopen bij 123zaden
Wilt u zaden van biologische Knoflookbieslook kopen? Dat kan snel, voordelig en gemakkelijk bij www.123zaden.nl. U kunt gemakkelijk biologische Knoflookbieslook zaden zaaien om zelf de plantjes te kweken en hierna het blad, het blad met ongeopende bloemetjes of de wortelknollen te oogsten. Als u biologische Knoflookbieslook zaden besteld bij 123zaden krijgt u altijd een duidelijke en gemakkelijk te volgen zaaihandleiding bij uw bestelling. Hierin kunt u duidelijke informatie vinden over het zelf zaaien van biologische Knoflookbieslook zaden. Uw bestelling bij www.123zaden.nl wordt altijd snel bezorgd. Van 1 januari tot 30 juni verzenden we 5 dagen per week. De rest van het jaar verzenden we 3 dagen per week. U kunt uw biologische Knoflookbieslook zaden gemakkelijk en snel bestellen bij www. 123zaden.nl!!
Binnen zaaien: maart - april
Buiten zaaien: mei - september
Kiemen: 10 - 14 dagen
Kiemtemperatuur: 18 - 20°C
Zaaidiepte: 4 - 6 mm
Plantafstand: 45 cm
Standplaats: Warm en zonnig
Dagen tot oogst: 120 - 130
Binnen zaaien kan vanaf begin maart. Zaai in kleine potjes of trays gevuld met goed vochtig gemaakte zaaigrond. Zaai oppervlakkig en verdeel de zaden goed. Zaai de zaden vooral niet te dicht op elkaar. Bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Houd goed vochtig en warm. Na 2 - 3 weken moeten de zaden gekiemd zijn. Als dit niet het geval is, is het verstandig om de trays of potjes met zaden ongeveer een maand buiten te zetten op een plek waar ze beschut zijn tegen te veel wind en regen. Op deze manier krijgen de zaden een koudeperiode die ervoor kan zorgen dat ze alsnog kiemen. Haal de potjes of trays na deze maand weer binnen. Zet de zaailingen begin mei buiten op een warme plek met beschutting tegen de wind.
Buiten zaaien kan vanaf begin mei. Zaai oppervlakkig en druk de zaden voorzichtig in de grond. Zaai de zaden niet te dicht op elkaar. Bedek de zaden met een dun laagje grond. Na 2 - 3 weken kiemen de zaden. Dun de zaailingen uit zodra ze 5 cm hoog zijn. Houd een plantafstand aan van 45 cm. Knip regelmatig om nieuwe aangroei van blad te bevorderen. Verwijder de bloemstengels om nieuwe bladgroei te stimuleren. Het blad van deze winterharde meerjarige sterft in de winter af. Vanaf eind februari - begin maart groeien er weer nieuwe sprietjes aan de plant. Oogst de blaadjes zodra de plant ongeveer 15 cm hoog is. Knoflookbieslook kan ook gemakkelijk in grote bloempotten worden gekweekt.