Dit is een plant die oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied komt en dus veel in deze keukens wordt toegepast. Heeft zonnige plek nodig. Moet in de winter binnen in potten worden overgeplant. Kan ook in potten binnen worden gezaaid. De blaadjes en jonge knoppen kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden in soepen, dressings, salades, op pizza's, bij lams- en varkensvlees, pasta's en in tomatensauzen.
Binnen zaaien: maart - april
Buiten zaaien: mei - juni
Kiemen: 18 - 32 dagen
Kiemtemperatuur: 15 - 20°C
Zaaidiepte: ¼ - ½ cm
Verspenen: mei na de laatste nachtvorst
Plantafstand: 30 - 35 cm
Standplaats: zonnig en beschut
Oogstperiode: juli - september
Maart/april binnen zaaien, zaailingen in mei buiten zetten. Heeft een beschutte, zeer zonnige plek met 's middags schaduw nodig. Houdt niet van natte voeten.
Mei/juni buiten zaaien op een beschutte, zeer zonnige plek met 's middags schaduw nodig. Houdt niet van natte voeten.
Echte marjolein is in ons klimaat niet winterhard en kan in potten binnen overwinterd worden of elk jaar opnieuw gezaaid worden.