Deze laagblijvende Dillesoort met zijn frisgroene, veerachtige blad wordt in de keuken vers of gedroogd gebruikt in salades, soepen, stoofpotten, dipsauzen, bij visgerechten, in sauzen, omeletten en in groentegerechten. Laat Dille niet meekoken in een gerecht. De zaadjes worden gebruikt bij het inmaken van augurken en groenten in het zuur. Hoogte: 50-60 cm.
Buiten zaaien: april - mei
Zaaidiepte: oppervlakkig - ½ cm
Kiemtijd: 14 - 21 dagen
Kiemtemperatuur: 15 - 25°C
Plantafstand: 20 - 25 cm
Standplaats: Volle zon
Dagen tot oogst: 60 - 70
Zaaien vanaf april - mei na de laatste nachtvorst. Zaai direct in de volle grond of in een grote pot, Dille planten worden niet graag verplant. Zaai de zaden vlak op de grond en druk ze licht in, dek de zaden licht af. Dille groeit het best in een goed gedraineerde grond, zorg wel voor beschutting tegen harde wind.
Zaai Dille niet naast Venkel om kruisbestuiving te voorkomen met inferieure nakomelingen als resultuaat. Knip regelmatig van uw dilleplanten om nieuwe aanwas te bevorderen. Dille zaden kunnen tot 5 jaar hun kiemkracht behouden.
Tip:
Wij adviseren Herb Focus voor al uw kruiden.
Verkrijgbaar in: 300 ml fles - 1 liter fles
Herb Focus is zeer geschikt voor keukenkruiden in potten, containers e.d. Kruiden zoals Peterselie, Basilicum, Koriander, Tijm, Dille en dergelijks. Kruiden in potten en containers hebben veel baat bij een regelmatige Herb focus gift en zullen reageren met een uitbundige groei. Herb Focus is speciaal ontwikkeld voor de specifieke behoefte van pot kruiden en gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek en ervaring met de kweek van kruiden op commerciele schaal. Deze formule zal de groei van gezonde, groene bladeren opwekken en ondersteunen. |
|
Bewaren