Dille Ambrosia is een redelijk vroege soort. Hij produceert een grote hoeveelheid groen, vederachtig blad. Deze soort heeft een langere oogstperiode dan de gewone dille. Deze soort heeft een erg lekkere smaak en geur. Kan zichzelf gemakkelijk uitzaaien.
Dille Ambrosia is een mooie en bruikbare plant in elke tuin. Hij bevordert de spijsvertering en helpt tegen winderigheid ook stimuleert het de melkvorming bij zogende vrouwen. Hij bloeit met gele bloemschermen boven grijsgroen, vederachtig blad en grijsgroene stengels. Het gebladerte en de stengels hebben een zeer sterk aroma. De zaadjes hebben een anijsachtige smaak en geur. Dille kan vers of gedroogd gebruikt worden in salades, soepen, stoofpotten, dipsauzen, bij visgerechten, in sauzen, omeletten en in groentegerechten. Belangrijk is om dille niet mee te koken in een gerecht omdat het hierdoor zijn smaak verliest. Dillezaadjes worden gebruikt bij het inmaken van augurken en groenten in het zuur. Deze soort kan gemakkelijk worden gedroogd en ingevroren. De bloemetjes van dille Ambrozia zijn zeer geliefd bij bijen, vlinders en andere nuttige insecten. De bloemen zijn ook eetbaar. Niet winterharde eenjarige.
Buiten zaaien: april - mei
Zaaidiepte: oppervlakkig - ½ cm
Kiemtijd: 14 - 21 dagen
Kiemtemperatuur: 15 - 25 °C
Plantafstand: 20 - 25 cm
Standplaats: Volle zon - beschut tegen wind
Dagen tot oogst: 60 - 70
Zaaien vanaf april - mei na de laatste nachtvorst. Zaai direct in de volle grond of in een grote pot, Dille planten worden niet graag verplant. Zaai dun en oppervlakkig of druk de zaden voorzichtig in de grond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Zorg voor een zonnige plaats met goede drainage. Zorg voor een stevige ondersteuning en voor beschuttig tegen harde wind.
Dun de zaailingen uit op 20 - 25 cm, zodra de zaailingen groot genoeg zijn om te hanteren. De uitgedunde zaailingen kunnen worden gedroogd of ingevroren voor later gebruik. Zaai Dille niet naast Venkel om kruisbestuiving te voorkomen met inferieure nakomelingen als resultuaat.
Dille zaden kunnen tot 5 jaar hun kiemkracht behouden. Oogst de planten in zijn geheel. Hang ze ondersteboven te drogen in een goed geventileerde ruimte. Na ongeveer 10 dagen zijn de planten droog genoeg. Hierna kunnen ze worden bewaard in plastic dozen met deksel. Ook kan dille worden ingevroren. Hiervoor wordt verse dille gebruikt. De zaden van dille worden ook gebruikt bijv. bij de inmaak in olie of azijn.