Koriander is een biologisch gekweekt, heerlijk aromatisch kruid. Dit sterk smakende en ruikende kruid wordt veel gebruikt in de Oosterse en Marokkaanse keuken.
Gebruik koriander in stoofgerechten, Marokkaanse Tajines en in Oosterse soepen en stoofgerechten met kokosmelk. Laat koriander niet te lang meekoken omdat dit tot smaakverlies leidt. Koriander kan ook vers over een gerecht worden gestrooid na het koken. De blaadjes en stengels en de gedroogde zaden kunnen allebei worden gebruikt. Niet winterharde eenjarige.
Binnen zaaien: februari - maart
Buiten zaaien: midden mei - juni
Kiemen: 5 - 21 dagen
Kiemtemperatuur: 15 - 20°C
Zaaidiepte: 1 - 1½ cm
Plantafstand: 23 - 30 cm
Standplaats: zonnig - half schaduw
Oogstperiode: juli - oktober
Koriander kan binnen in grote bloempotten worden gezaaid. Zaai vanaf februari in een grote bloempot een aantal zaden (max. 10 zaden). Zaai ongeveer 1½ diep en bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Houd goed vochtig en warm. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat vooral 's nachts de temperatuur niet dalen. Zet de potten niet in de vensterbank, maar zorg wel voor een lichte en warme standplaats. Zorg voor een goede afwatering van de potten.
Buiten zaaien kan vanaf midden mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, op een zonnige plaats met goede afwatering. Zaai ongeveer 1 cm diep en bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Ontkiemen van de zaden duurt gemiddeld 14 - 21 dagen buiten, afhangelijk van de temperatuur en het weer. Koriander heeft een teer wortelstelsel dat niet goed tegen verplanten kan. Daarom moeten de jonge zaailingen, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren, rondom worden uitgedund op ongeveer 25 cm. Houd de grond goed vochtig, maar niet te nat omdat deze plant erg slecht tegen natte voeten kan. Zet op een zonnige plaats met in de zomer eventueel half schaduw en oogst regelmatig.