Courgette Black Forest F1 is een klimmende soort die veel minder ruimte inneemt dan andere soorten. Black Forest F1 kan omhoog worden geleid langs een hek, tralies, klimrek of raster. Hij groeit dus in de hoogte en niet in de breedte. Hierbij heeft deze soort wel hulp nodig. Bind de plant met behulp van bijv. opbindtouw vast als extra ondersteuning bij het klimmen. Hierdoor kan iedereen die vanwege ruimte gebrek geen courgettes kweekt toch zelf deze heerlijke, smakelijke, gezonde en veelzijdige groente kweken. Hij kan gemakkelijk in potten op balkons worden gekweekt. U heeft dus niet persé een moestuin nodig om toch courgettes te kweken. Door zijn compacte formaat kan hij ook in kleine moestuintjes worden gekweekt.
Courgette is een zeer veelzijdige en gezonde groente die op heel veel verschillende manieren te bereiden is. Courgettes kunnen worden gekookt, gegrild, gebakken, gewokt, geroosterd, gestoofd, gevuld en tenslotte kunnen zeer jonge, kleine courgettes (tot ongeveer 10 cm) ook rauw worden bereid. U kunt ook de mannelijke bloemen van courgette vullen met bijvoorbeeld geitenkaas dit omhullen met Tempura beslag en daarna frituren. Heerlijk als borrelhapje of snack. Kortom courgette is een veelzijdige, gezonde en lekkere groente die zeer de moeite waard is om zelf te kweken. Maak ook eens heerlijke soep met de courgettes of schaaf de courgettes in lange, dunne plakken en maak een vegetarische groente lasagne. Omdat deze soort weining plaats inneemt, weinig onderhoud nodig heeft en gemakkelijk in grote potten kan worden gekweekt, is dit een groentesoort die bij uitstek door iedereen kan worden gekweekt. Niet winterharde eenjarige.
Binnen zaaien: eind maart - april
Buiten zaaien: eind mei - juni (na de IJsheiligen)
Kiemtijd: 7 - 14 dagen
Kiemtemperatuur: 20 - 22 °C
Zaaidiepte: 1 - 1½ cm
Plantafstand: 100 cm
Standplaats: zonnig - beschut tegen wind
Oogstperiode: juli - september
Bij het ontkiemen van courgettezaad is het zeer belangrijk dat de bodemtemperatuur zo gelijkmatig mogelijk is. De temperatuur moet minstens 20 °C zijn. Zaai vanaf eind maart in aparte potten 1 zaadje per pot zijdelings 1 - 1½ cm diep en dek dit goed af met zaaigrond. Zet hierna de potten in een propagator of in een verwarmde kas. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat vooral 's nachts de temperatuur niet dalen. Na het zaaien en tijdens het kiemen de grond goed vochtig houden, maar niet te nat om rotting te voorkomen. Zodra de zaden zijn ontkiemd, kunt u ze wat koeler wegzetten. Laat de jonge zaailingen, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, geleidelijk wennen aan de buitentemperatuur voordat u ze in de volle grond zet.
Vanaf eind mei (na de IJsheiligen) kan er ook direct in de volle grond worden gezaaid. Hierbij is het belangrijk om de grond goed te bemesten voordat u begint met zaaien en een zonnige plaats met beschutting tegen de wind te kiezen. Zaai 3 zaden per gat ongeveer 1 - 1½ cm diep en minstens 1 meter van elkaar af en bedek de zaden met goede zaaigrond. Dun uit tot 1 sterke zaailing per gat, zodra de zaailingen groot genoeg zijn om te hanteren.
Deze planten hebben veel voeding nodig. Geef zodra de eerste vruchten beginnen te groeien om de 14 dagen wat extra bemesting bijv. vloeibare tomatenmest. Ondersteun deze planten goed en bescherm ze tegen slakken, vogels en ander ongedierte. Geef voldoende water op de grond en niet op de planten om te voorkomen dat ze gaan rotten.
Het is het beste om uw courgettes regelmatig te oogsten omdat dit het doorgroeien van de vruchten bevorderd. U kunt de vruchten het beste oogsten als zij nog jong en mals zijn. Snijd de courgettes met een mes van de plant af waarbij u een niet te kort steeltje laat zitten om te voorkomen dat de vruchten gaan rotten. Sommige personen kunnen allergisch zijn voor de borstelige stekels op de bladeren, het dragen van handschoenen kan het risico op allergische reacties beperken.