Wat is Hop?
Hop is een smakelijk, gezond en veelzijdig kruid. Het heeft verschillende medicinale toepassingen. Hop helpt tegen slapeloosheid, het is kalmerend bij examenstress, zenuwachtigheid en het helpt tegen nervositeit. Het is ook urine-afdrijvend en antiseptisch. Het kan gebruikt worden tegen Geelzucht, blaasontstekingen, leverziekte, spijsverteringsstoornissen door nervositeit, bij maagzweren, darminfecties, buikkrampen, tegen de ziekte van Crohn, tegen Prikkelbaar Darm Syndroom en bij PMS. Bij deze symptomen wordt de Hop meestal gedronken als medicinale thee. Het is een bittere thee die daarom goed kan helpen bij leverproblemen. Een aftreksel van Hopbellen kan helpen tegen allerlei soorten huidirritaties zoals bijv: Eczeem, jeuk en Herpes. Ook helpt een compres van Hopbellen tegen een oor- of tandonsteking. Ook een omslag van een aftreksel van Hop kan helpen tegen gewrichtspijn (Reuma). Hop wordt ook gebruikt in de keuken in combinatie met kip, pasta, olijfolie, eieren, lamsvlees en rundvlees. En natuurlijk worden Hopbellen ook gebruikt bij de bereiding van bier. Jonge Hopscheuten kunnen ook worden gegeten. Dit wordt beschouwd als een delicatesse. Ze hebben een licht bittere en nootachtige smaak die heerlijk smaken in een salade. Hopbellen kunnen ook worden toegevoegd aan gebak zoals: cake en cupcakes. Het jonge blad van Hop kan kort worden gekookt of gestoomd en daarna worden gebruikt in allerlei gerechten. In België worden vooral de Hopscheuten veel gegeten. Ook wordt Hop nog gebruikt als natuurlijke kleurstof voor wol of katoen. Hop kleurt wol of katoen zwavelgeel tot donkerbruin. Hop kan ook gebruikt worden om in zeer korte tijd een lelijke muur of schutting te bedekken. Kortom Hop is dus een veelzijdig kruid dat op veel verschillende manieren wordt gebruikt.
Hop gebruiken
Hop komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit China. Maar tegenwoordig wordt het ook in Nederland en België (Poperingen) veel gekweekt.
1. Hop heeft verschillende geneeskrachtige toepassingen. Het wordt gebruikt tegen: examenstress, slapeloosheid, nervositeit, de ziekte van Crohn, Prikkelbaar Darm Syndroom, PMS, buikkrampen, darminfecties, Herpes, Eczeem, maagzweren, Geelzucht, leverziektes, blaasontsteking, gewrichtspijn (Reuma) en tegen spijsverteringsstoornissen door nervositeit.
2. Hop wordt gebruikt als thee, aftreksel en als compres.
3. Hop is heerlijk in combinatie met kip, rundvlees, lamsvlees, eieren, olijfolie en pasta.
4. Hop wordt gebruikt als natuurlijke kleurstof voor wol en katoen en kleurt deze stoffen zwavelgeel tot donkerbruin.
5. Hop is een winterharde, meerjarig, klimmende en zeer snel groeiende kruidenplant.
6. Hop is familie van de Cannabis.
Hop zaden kopen bij 123zaden
Wilt u zaden van Hop kopen? Dat kan snel, voordelig en gemakkelijk bij www.123zaden.nl. U kunt gemakkelijk Hop zaden zaaien om zelf de plantjes te kweken en hierna het blad, de scheuten en de bellen te oogsten. Als u Hop zaden besteld bij 123zaden krijgt u altijd een duidelijke en gemakkelijk te volgen zaaihandleiding bij uw bestelling. Hierin kunt u duidelijke informatie vinden over het zelf zaaien van Hop zaden. Uw bestelling bij www.123zaden.nl wordt altijd snel bezorgd. Van 1 januari tot 30 juni verzenden we 5 dagen per week. De rest van het jaar verzenden we 3 dagen per week. U kunt uw Hop zaden gemakkelijk en snel bestellen bij www. 23zaden.nl!! Bestel nu via www.123zaden.nl!
Voorweken: 24 uur
Binnen zaaien: februari - maart of september - oktober
Buiten zaaien: maart - mei of oktober - november
Kiemen: 30 - 90 dagen
Kiemtemperatuur: 5 - 18 °C
Zaaidiepte: oppervlakkig - 3 mm
Plantafstand: 50 - 60 cm
Standplaats: zonnig
Dagen tot oogst: 120 - 130
Eventueel kunnen de zaden 24 uur voor het zaaien worden voorgeweekt in lauw water. Binnen kan er worden gezaaid vanaf februari in aparte potten van ongeveer 7 cm Ø met goede zaai-en stekgrond. Dek de zaden niet af, maar druk ze voorzichtig in de grond. Houd goed vochtig en bedek de potten eventueel met wat huishoudfolie om het vocht binnen te houden. Hop staat er om bekend dat de kieming heel onregelmatig verloopt en dat het lang kan duren voordat er wat gebeurt. Verwijder het huishoudfolie zodra de zaailingen opkomen. Laat de zaailingen midden mei een aantal dagen aan de buitentemperatuur wennen voordat u ze op een zonnige plaats met goede drainage zet. Zorg voor een goede ondersteuning voor deze snelgroeiende klimplant.
Eventueel kunnen de zaden 24 uur voor het zaaien worden voorgeweekt in lauw water. Buiten zaaien kan vanaf maart tot mei of vanaf oktober tot november. Zaai op een zonnige plaats met ondersteuning en goed gedraineerde grond. Zaai oppervlakkig en hark de zaden voorzichtig in de grond. Omdat Hop heel onregelmatig kan kiemen is er veel geduld nodig voordat de eerste zaailingen ontkiemen. Dun de zaailingen, zodra ze groot genoeg zijn om te hanteren, uit op 50-60 cm. De jonge scheuten en het blad van Hop kunnen rauw of heel kort gekookt worden gebruikt in salades of als groente. De hopbellen (vrouwelijke bloemen) worden geoogst na ongeveer 120 dagen. Deze hopbellen worden gebruikt voor het bewaren en op smaak brengen van bier.