Witte kool Golden Acre is een fijne, vroege, ronde kropvormende, niet snel in het zaadschietende witte koolsoort. Deze soort kan ongeveer 65 dagen na verplanten worden geoogst. Witte kool kan op een donkere, vorstvrije plaats ongeveer 2 tot 3 maanden worden bewaard. Witte kool kan ook fijn gesnipperd en ongeveer na 2 minuten blancheren goed worden ingevroren. Op deze manier kan de kool wel 6 maanden worden bewaard.
Deze malse en zachtsmakende soort is zeer gezond en veelzijdig. Witte kool kan worden gekookt, gestoomd, gewokt, gestoofd, in de oven worden klaargemaakt en rauw worden gebruikt. Ook kan er van witte kool Kimchi en zuurkool worden gemaakt. Het bevat ook heel veel vitamines en mineralen. Het bevat o.a. vitamine: A, B1, B2, B3, B5, B6, B11, B12 , C, D, E en K. Mineralen calcium, fosfor, jodium, ijzer, kalium, koper, magnesium, natrium, selenium en zink. Ook bevat witte kool veel vezels, omega 3 en 6 vetzuren en anti-oxidanten. Witte kool is heerlijk in combinatie met: rundvlees, varkensvlees, kip, gehakt, kerrie, zeeduivel, tonijn, zalm, walnoten, paprikapoeder, tomatenpuree, currypasta, spekjes en noten. En met groentes als prei, paprika, ui, aardappel, bloemkool, zoete aardappel, wortel, rode kool, champignons en tomaten. Winterharde eenjarige.
Binnen zaaien (koude kas): maart - april
Buiten zaaien: mei - juni
Kiemen: 10 - 15 dagen
Kiemtemperatuur: 15-20 °C
Zaaidiepte: ¼ - ½ cm
Plantafstand: 45 cm
Standplaats: zonnig
Oogstperiode: eind september - november
Vanaf maart, 5 - 7 weken voordat de zaailingen in de volle grond worden gezet, kan er in een koude kas of onder glas worden gezaaid. Zaai in aparte potjes, 1 zaadje per pot en bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Houd de zaden goed vochtig tijdens de kieming. Het kiemen duurt 10 - 15 dagen. Eind april tot begin mei, als er geen kans meer is op nachtvorst, kunnen de zaailingen in de volle grond worden gezet. Houd 45 cm ruimte aan.
In mei, wanneer er geen kans meer is op nachtvorst, kan er in de volle grond worden gezaaid. Zaai ongeveer ¼ - ½ diep, 2 - 3 zaadjes per gat, houd 45 cm ruimte aan. Het ontkiemen duurt 10 - 15 dagen, afhankelijk van het weer. Dun de zaailingen uit zodra zij 3 - 5 cm hoog zijn, zodat er per plantgat 1 sterkste overblijft.
Kool heeft veel voeding en water nodig tijdens de groei. Maar pas op: te veel water binnen korte tijd kan er voor zorgen dat de kolen scheuren en later rotten. Bescherm ze tegen vogels, slakken en ander ongedierte. Zaai en zet geen kool in grond waarop het jaar daarvoor ook al koolsoorten hebben gestaan. Zaai, om langer door te oogsten, kleine hoeveelheden verspreid na elkaar. De kool kan geoogst worden als de krop stevig is. Snijd de stam net boven de laagste bladeren af met een mes of verwijder de hele kool met behulp van een riek. Bewaar de kool ongeveer 2 - 3 maanden op een droge, vorstvrije en donkere plek. Hij kan ook worden gesnipperd en ongeveer 2 minuten worden geblancheerd. Hierna kan de kool worden ingevroren en wel tot 6 maanden worden bewaard.