Soort
Suikermais
Latijnse naam
Zea mays ssp. mays
Artikelnummer
4152
Merk
123zaden Huismerk
Aantal zaden
25

Op voorraad

€ 3,10
Productbeschrijving

Suikermaïs Bloody Butcher is een heerlijk zoet smakende suikermaïssoort. Het is een oude Amerikaanse soort die dieprode tot felrode kolven produceert. De kolven zijn vrij lang en worden groter dan de kolven van andere suikermaïssoorten. Geef deze planten een stevige ondersteuning en zorg voor een goede beschutting tegen de wind omdat deze planten erg hoog worden. Ze worden hoger dan de planten van andere soorten. Daarom is het belangrijk om ze beschutting tegen de wind te geven zodat ze niet omvallen. U kunt de kolven van de Bloody Butcher ook prima drogen en gebruiken in droogboeketten of voor andere soorten decoratie. De jong geoogste kolven kunnen ongedroogd worden bereid als suikermais. Als u de kolven laat drogen, kunt u de korrels gebruiken om zelfgemaakte maismeel van te maken.

Suikermaïs is een graansoort die ook als groente wordt gebruikt. Suikermaïs is erg gezond en veelzijdig. Het bevat o.a.: vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B11, C en E. En de mineralen calcium, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, magnesium en zink. Ook bevat suikermaïs veel vezels, zetmeel, enkelvoudige- en meervoudige onverzadigde vetzuren en weinig calorieën. U kunt suikermaïs koken, bakken, grillen in de grillpan of op de barbecue, stomen, in de oven bereiden en gebruiken in salades. Ook kunt u van gedroogde suikermaïskorrels zelf maïsmeel maken voor bijv. tortillas. Suikermaïs kunt u ook gebruiken in soepen, stoofschotels, salades en natuurlijk in verschillende Mexicaanse gerechten. Als u uw verse, zelf gekweekte maïskolven op de barbecue wilt grillen, moet u de schutbladeren niet verwijderen, voor alle andere bereidingswijzen wel. Verwijder ook altijd de witte draden en de onderkant van de suikermaïskolf voordat u de kolven verder bereid. Suikermaïs is heerlijk in combinatie met kaas, kip, rundvlees, lamsvlees, varkensvlees, gehakt, bloem, melk, rijst, knoflook, eieren, koriander, tijm, cayennepeper, paprikapoeder, uien, aardappelen, tonijn, zalm, garnalen,  appel, ananas, avocado en noten. De zoete smaak van suikermaïs combineert ook goed met diverse groente zoals: erwten, broccoli, bleekselderij, courgette, prei, champignons, sla, paprika, bosui, tomaten en wortelen. Niet winterharde eenjarige.

Extra informatie Zaai instructies