Pottomaat Red Robin is een biologisch gekweekte, kleinblijvende cherrytomatensoort. Red Robin is een zeer productieve soort die kleine, ronde, rode cherrytomaatjes produceert. De heerlijk smakende tomaatjes zijn zeer zacht, fruitig en zoet van smaak. Het vruchtvlees is voor zulke kleine tomaten erg aanwezig en zeer sappig. Deze kleine tomaatjes kuunnen tussen de 2 - 3 cm in grootte worden en wegen ongeveer 8 - 13 gram per stuk. Deze kleinblijvende plant is zeer geschikt voor de kweek in potten en bakken. Hierdoor kunnen ook mensen met beperkte ruimte zelf tomaten kweken. Hij kan ook uitstekend op een balkon worden gezet. Deze vroege soort kan ongeveer 55 – 65 dagen na uitplanten al worden geoogst. De plant kan zeer goed in potten worden gekweekt. Pottomaat Red Robin produceert ongeveer 40 – 50 tomaatjes per plant. Het is dus een zeer productieve soort.
Pottomaat Red Robin kan zeer goed in potten, containers, hanging baskets op balkon, terras en in de tuin worden gekweekt. Deze tomaat groeit tot een bepaalde hoogte en daarna stopt hij met in de hoogte groeien. Deze plant is zeer geschikt voor de kweek voor de verkoop van jonge plantjes. Gebruik Red Robin als snack, als hapje, in salades, in soepen, sauzen, pastasauzen, in wok gerechten, in ovengerechten en in alle gerechten met tomaat. Tomaten bevatten veel vitamine C en lycopeen. Dit wordt het beste opgenomen in het lichaam nadat de tomaten zijn verwarmd. Deze plant heeft wel steun nodig van een stok. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 25 - 30 cm.
Binnen zaaien: februari - april
Kiemtijd: 6 -14 dagen
Kiemtemperatuur: 20 - 25 °C
Zaaidiepte: 2 - 3 mm
Uitplanten in de kas: zodra de zaailingen 20 cm groot zijn
Uitplanten in de volle grond: midden mei (na de IJsheiligen)
Plantafstand: 45 - 50 cm
Standplaats: zonnig - beschut (kas)
Dagen tot oogst: 60 - 90
Binnen zaaien kan vanaf februari in trays gevuld met vochtige potgrond. Zaai oppervlakkig en druk de zaden voorzichtig aan, bedek ze niet met grond omdat tomaten lichtkiemers zijn. Zet de trays warm weg op 20 - 25 °C en bedek de trays met huishoudfolie of een deksel. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat vooral 's nachts de temperatuur niet dalen. Houd goed vochtig, maar niet te nat om rotting van de zaden te voorkomen. Verwijder de folie of het deksel zodra de zaailingen opkomen. Verspeen de jonge zaailingen na een dag of 10 in apartje potjes. Zet ze nu iets koeler weg, rond 18 - 20 °C
Hard de tomaten, midden mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst af. Zet de potjes gedurende een week weg bij een temperatuur van 15 - 18 °C en geef ze gedurende deze periode weinig water. Zet ze na deze week op een zonnige en beschutte plaats met goed waterdoorlatende grond buiten of in een onverwarmde kas.
Voor een goede oogst is het belangrijk om de planten goed te onderhouden. Zorg allereerst voor een goede ondersteuning door middel van stokken. Verwijder alle zijtakken die in de bladoksels ontstaan, het zogenaamde dieven. Rond eind juli - begin augustus is het belangrijk om de bladeren onder de laagst hangende trossen tomaten te verwijderen. Vanaf eind augustus - begin september kunnen alle bladeren worden verwijderd samen met de bovenste toppen van de planten zodat alle resterende groene tomaten nog een kans krijgen om te rijpen. Oogst de tomaten door ze met een schaar van de plant af te knippen. Tomaten kunnen niet lang worden bewaard. Bewaar tomaten buiten de koelkast. Tomaten die bijvoorbeeld tot saus zijn verwerkt kunnen wel worden ingevroren.