Mini Bell chocolate is een biologische gekweekte, zeer productieve, laagblijvende, sterke plant die een overvloed aan kleine, 4 - 5 cm grote, donkerbruine, blokkige paprikaatjes produceert. De heerlijk smakende, zoete vruchtjes rijpen van donkergroen naar donker bruin. Deze gemakkelijk te kweken, snelgroeiende paprikasoort is zeer geschikt voor de kweek in ons koelere klimaat. Hij kan ook in grote potten op een zeer zonnige, beschutte plaats in de buitenlucht worden gekweekt. Door regelmatig te oogsten, kunt u ervoor zorgen dat de oogst verlengd wordt tot het einde van de zomer.
Paprika is een zeer gezonde en veelzijdige groente. Paprika bevat o.a.: vitamine A, B1, B2, B6, B11, C en E. En mineralen als: calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, mangaan, magnesium, natrium en zink. Ook bevat paprika wat vezels, capsicum, antioxidanten en weinig calorieën. Rode paprika’s bevatten de grootste concentratie aan gezonde stoffen van alle kleuren paprika. U kunt paprika koken, stomen, roerbakken, roosteren, grillen en in de oven bereiden. Paprika's kunnen ook gevuld worden met bijv. rijst of gehakt. Paprika's kunnen ook rauw worden gebruikt in salades, als snack, als hapje of als gezond tussendoortje. U kunt ook soep maken van paprika die zowel warm als koud heel erg lekker is. De smaak van paprika combineert zeer goed met o.a.: eieren, yoghurt, ananas, noten, olijfolie, kaas, rundvlees, kip, lamsvlees, varkensvlees, gehakt, rode peper, uien, peterselie, azijn, koriander, rijst, knoflook, gember, oregano, tijm, pasta, komijn, citroen, appel, aardappelen, rode en witte wijn, garnalen, zalm,tonijn, nootmuskaat en sojasaus. De smaak van paprika combineert ook goed met diverse andere groenten zoals: komkommer, sla, aubergine, erwten, maïs, champignons, tomaten, courgette, bleekselderij, wortel en prei. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 60 - 65 cm.
Voorweken: 12 uur
Binnen zaaien: februari - april
Buiten zaaien: vanaf mei
Kiemtijd: 7 - 14 dagen
Kiemtemperatuur: 22 - 25 °C
Zaaidiepte: oppervlakkig - ½ cm
Verspenen: 2 - 3 weken na zaaien
Uitplanten: in mei, na de IJsheiligen
Plantafstand: 40 - 50 cm
Standplaats: kas - serre
Dagen tot oogst: 75 - 85
Binnen zaaien kan vanaf februari in trays gevuld met goed vochtig gemaakte potgrond. Zaai oppervlakkig en spaarzaam. Bedek de zaden met een zeer dun laagje zaaigrond, omdat paprika's lichtkiemers zijn. Doe een deksel op de trays en zet ze in een propagator om een zo constant mogelijke en hoge temperatuur te garanderen. Laat de temperatuur vooral 's nachts niet dalen. Houd de zaden goed vochtig. Week de zaden voor een snellere ontkieming, ongeveer 12 uur voor het zaaien in lauwwarm water. Verwijder het deksel, zodra de zaailingen opkomen. Houd goed vochtig, warm en licht. Verplant de zaailingen in grotere, aparte potten 2 - 3 weken na de ontkieming. Nu kunt u ze iets koeler wegzetten op 18 - 20 °C.
Hard de zaailingen, ongeveer 10 - 14 dagen af door ze overdag buiten in de zon te zetten of zet uw zaailingen in de koude bak. Hierna kunt u de plantjes, vanaf half mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst buiten zetten. Zet uw planten in een onverwarmde kas, serre of verwarmde kas. Eventueel een zeer zonnige en beschutte plek buiten kan ook. Paprika's zijn warmteminnende planten die veel warmte, zonlicht en beschutting nodig hebben om een goede oogst te geven.
Buiten zaaien kan vanaf mei. Zorg voor een zeer zonnige, warme, beschutte plaats met goed waterdoorlatende grond. Wacht met zaaien tot er geen kans meer is op nachtvorst. Zaai de zaden oppervlakkig en spaarzaam en druk ze voorzichtig in de grond. Bedek met een zeer dun laagje grond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Dun de jonge zaailingen, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren, uit op 40 - 50 cm. Geef regelmatig water en zodra de paprika's zich ontwikkelen elke week wat vloeibare meststof zoals bijv. Chilifocus. Geef uw planten een goede en stevige ondersteuning. Oogst de paprika's door ze voorzichtig van de plant af te knippen of door de vruchten voorzichtig van de plant af te draaien.