Tatsoi is een traditionele, heerlijke, malse groente, die als hij volgroeid is, een compacte, dichte bladrozet heeft met lepelvormig blad. Oogst het jonge blad na ongeveer 21 dagen en gebruikt dit als sla. De volgroeide krop kan na 45 dagen worden geoogst.
Chinese kool is zeer gezond en veelzijdig. Het kan worden gekookt, gestoomd, geblancheerd, gewokt, gestoofd, in ovenschotels worden gebruikt, worden toegevoegd aan soepen, en fijn gesnipperd rauw worden gebruikt in salades en rauwkost. Het bevat o.a. de vitaminen: A, B2, B5, B6, B11, C en K. En de mineralen: calcium, fosfor, ijzer, kalium, mangaan, magnesium, seleen en zink. Ook zitten er veel fytonutriënten en weinig calorieën in deze kool. Chinese kool is erg lekker in combinatie met: rijst, ketjap, kip, gehakt, rundvlees, varkensvlees, boter, nootmuskaat, peper, melk, gember, cayennepeper, cashewnoten, mie, bami, spek, citroensap, balsamicoazijn, kabeljauw, kaas en kerriepoeder. En met andere groenten zoals: prei, ui, knoflook, tomaten, paprika, aardappelen, champignons, sjalotten, wortel, shiitakes, sugar snaps en sperziebonen. Chinese kool kan lang woden bewaard. Zowel in als buiten de koelkast kan een hele kool 2 weken worden bewaard. Na een korte tijd blancheren kan de kool ook worden ingevroren, zo kan hij maanden (6) worden bewaard. Semi-winterharde eenjarige.
Binnen zaaien: maart - juli
Buiten zaaien: mei - augustus
Kiemtijd: 5 -14 dagen
Kiemtemperatuur: 15 - 18 °C
Zaaidiepte: oppervlakkig - 8 mm
Plantafstand: 15 cm
Standplaats: zonnig
Dagen tot oogst: 21 -45
Vanaf maart tot juli kan er binnen in trays met fijne zaaigrond worden gezaaid. Zaai een kleine hoeveelheid per keer. Zaai dun en bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Licht aandrukken en vochtig houden. Verspeen de jonge zaailingen, zodra de eerste blaadjes opkomen, in aparte potjes. In mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, kunnen de jonge zaailingen buiten worden geplant. Houd 30 cm ruimte aan. Goed vochtig en onkruidvrij houden. Tatsoi heeft een zonnige standplaats nodig en bescherming tegen slakken.
Vanaf midden mei tot midden augustus kan er in de vollegrond worden gezaaid. Zaai elke 3 - 4 weken kleine hoeveelheden voor een langere oogstperiode. Gebruik goed losgewerkte, fijne grond en zaai ongeveer 8-10 mm diep. Bedek de zaden met een zeer dun laagje zaaigrond. Zaai in rijen die 15 cm van elkaar verwijderd zijn. Houd de grond goed vochtig en onkruidvrij. Vooral tijdens de kieming goed vochtig houden.
Dun de planten geleidelijk uit zodat er per plant 30 cm ruimte is. Eet dit uitgedunde blad als salade. De kropjes kunnen later geoogst worden en worden gebruikt als roerbakgroente of klein gesneden als bladgroente. Tatsoi heeft een zonnige standplaats nodig en bescherming tegen slakken.