Pak Choi ook wel Paksoi genoemd komt oorspronkelijk uit China. Het is een gemakkelijk te kweken en snelgroeiende Chinese koolsoort. De kroppen worden ongeveer 15 - 20 cm hoog en hebben zachte, losse lepelvormige, lichtgroene bladeren met dikke, witte nerven en het vormt een losse kool. Zowel blad als stengels en nerven zijn eetbaar. Pak Choi Canton Dwarf White is een compact groeiende Pak Choisoort. Deze Chinese kool kan zeer goed tegen koude. Hij kan jong worden geoogst of volgroeid worden geoogst. Hierdoor is deze kool zeer veelzijdig. Net als de gewone Pak Choi kan deze kool worden gebruikt in wokgerechten. Deze Chinese kool is zeer eenvoudig te kweken. Zet deze soort in half schaduw en houd goed vochtig. Deze kool kan laat in het jaar worden gezaaid (vanaf september t/m december). Geef de kolen dan wel wat bescherming d.m.v. een cloche of vlies. Pak Choi Canton White Dwarf heeft lichtgroen blad met witte stelen en nerven. Het blad is heerlijk mals en kan ook gemakkelijk fijn gesneden rauw worden gegeten of worden toegevoegd aan salades, soepen, stoofschotels, wokgerechten en andere recepten.
Pak Choi is een zeer gezonde groente die veel vitamines en mineralen bevat o.a. Vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B11, B12, C, D, E en K. En de mineralen: calcium, fosfor, ijzer, jodium, kalium, koper, magnesium, mangaan, natrium, seleen en zink . En voedingsvezels, koolhydraten en weinig calorieën. Pak Choi is zeer veelzijdig en kan worden gekookt, gewokt, gebakken, gegrild, gestoofd, in de oven bereiden, gestoomd en rauw bereid als rauwkost of salade. Pak Choi smaakt heerlijk in combinatie met: rundvlees, varkensvlees, kip, gehakt, noedels, mie, rijst, pasta, zalm, tonijn, garnalen, mango, kokos, tofu, tempeh, kaas, eieren, melk, room, geitenkaas, gember, cashewnoten, walnoten en hazelnoten. En andere groentes zoals: prei, aardappelen, zoete aardappelen, uien, knoflook, paddenstoelen, courgette, broccoli, boerenkool, bloemkool, witte kool, knolselderij, bietjes, sperziebonen, komkommer, tomaten en wortels. Kan al 40 dagen na zaaien worden geoogst. Winterharde eenjarige. hoogte: 15 - 20 cm.
Buiten zaaien: begin maart - augustus & september - december
Kiemen: 7 - 14 dagen
Kiemtemperatuur: 10 - 22 °C
Zaaidiepte: ½ cm
Plantafstand: 30 - 45 cm
Standplaats: zonnig
Oogstperiode: half mei - half december
Deze redelijk winterharde groente kan begin maart, zodra de grond bewerkt kan worden, in de volle grond worden gezaaid. Zaai in rijen die 60 - 76 cm van elkaar af liggen. Zaai dun en bedek de zaden met ½ cm grond, voorzichtig aandrukken. Goed vochtig en onkruidvrij houden. Afhankelijk van de grondkwaliteit, de temperatuur en het weer komen de zaailingen na 7 - 14 dagen op. Bij droogte goed water geven. De wortel niet blootleggen omdat dit ervoor kan zorgen dat de plant in het zaad schiet. Zaai elke 2 - 3 weken een kleine hoeveelheid zodat er doorlopend kan worden geoogst.
Omdat deze koolsoorten gevoelig zijn voor de schimmelziekte knolvoet, is het aan te raden om voor het zaaien kalk toe te voegen aan de grond. Dit verhoogt de PH waarde en voorkomt hiermee het optreden van deze ziekte. Omdat deze koolsoorten snel groeien is het noodzakelijk om de grond goed los te maken. Zwaardere grondtypes zoals bijvoorbeeld kleigrond zijn minder geschikt voor het kweken van deze soorten. Regelmatig water geven rond de plant en niet op de plant. De grond niet laten uitdrogen. Eventueel kan er 3 - 4 weken voor de kropvorming extra worden bemest. Bescherm de jonge zaailingen tegen slakken. Ongeveer 6 - 8 weken na het zaaien kan er al geoogst worden. Pluk naar behoefte los blad of verwijder de hele krop.