Pak Choi ook wel Paksoi genoemd komt oorspronkelijk uit China. Het is een gemakkelijk te kweken en snelgroeiende Chinese koolsoort. De kroppen worden ongeveer 25 cm lang en hebben zachte, losse lepelvormige, donkergroene bladeren met dikke, witte nerven en het vormt een losse kool. Zowel blad als stengels en nerven zijn eetbaar.
Pak Choi is een zeer gezonde en veelzijdige groente. Pak choi bevat o.a. vitamine A, B 5,B6, B11, C en K. En de mineralen calcium, fosfor, ijzer, kalium, mangaan en magnesium. Ook bevat Pak choi veel antioxidanten en fytonutrienten en zoals in de meeste groente heel weinig calorien.
Pak Choi is ook een zeer veelzijdige groente. U kunt Pak Choi namelijk koken, roerbakken, stomen, bakken, grillen, in de oven bereiden, toevoegen aan soepen en stoofschotels en ook nog rauw in salades gebruiken. Pak Choi is heerlijk knapperig en mild van smaak en bij uitstek geschikt voor het gebruik in Chinese gerechten en roerbakgerechten. Ook kan deze kool na kort koken of stomen als gewone groente worden gegeten. De stengels hebben wel een iets langere bereidingstijd dan het blad. Pak Choi is heerlijk in combinatie met: rundvlees, varkensvlees, kip, gehakt, rijst, bami, mie, ketjap, hoisin saus, sesam zaadjes, sesam olie, pepers, tonijn, zalm, garnalen, gember, knoflook en diverse noten. Ook combineert de smaak van Pak Choi prima met andere groenten zoals: paprika, andijvie, spinazie, tomaten, uien, aardappels, wortels, pepers, radijsjes, asperges en sla.
Pak Choi kan ongeveer drie dagen tot een week in de koelkast worden bewaard. Als de Pak Choi is gesneden kan het maar 1 dag in de koelkast worden bewaard. Oogst de zeer jonge blaadjes eventueel als heerlijke en vitaminerijke variatie op sla. Deze kool kan goed tegen de kou en lagere temperaturen en blijft langere tijd doorgroeien. Ongeveer 6 tot 8 weken na zaaien kan er al worden geoogst. Half winterharde eenjarige.