Chinese kool Michihilli is een malse, zoete en knapperige koolsoort met een pittige smaak. Deze koolsoort groeit het beste in warmer weer en kan goed op het land bewaard worden.
Chinese kool is zeer gezond en veelzijdig. Het kan worden gekookt, gestoomd, geblancheerd, gewokt, gestoofd, in ovenschotels worden gebruikt, worden toegevoegd aan soepen, en fijn gesnipperd rauw worden gebruikt in salades en rauwkost. Het bevat o.a. de vitaminen: A, B2, B5, B6, B11, C en K. En de mineralen: calcium, fosfor, ijzer, kalium, mangaan, magnesium, seleen en zink. Ook zitten er veel fytonutriënten en weinig calorieën in deze kool. Chinese kool is erg lekker in combinatie met: rijst, ketjap, kip, gehakt, rundvlees, varkensvlees, boter, nootmuskaat, peper, melk, gember, cayennepeper, cashewnoten, mie, bami, spek, citroensap, balsamicoazijn, kabeljauw, kaas en kerriepoeder. En met andere groenten zoals: prei, ui, knoflook, tomaten, paprika, aardappelen, champignons, sjalotten, wortel, shiitakes, sugar snaps en sperziebonen. Chinese kool kan lang woden bewaard. Zowel in als buiten de koelkast kan een hele kool 2 weken worden bewaard. Na een korte tijd blancheren kan de kool ook worden ingevroren, zo kan hij maanden (6) worden bewaard. Semi-winterharde eenjarige.
Buiten zaaien: mei - september
Kiemtijd: 5 - 10 dagen
Kiemtemperatuur: 10 - 20 °C
Zaaidiepte: ½ cm
Zaai-afstand in rijen: 60 cm
Plantafstand: 45 cm
Standplaats: zonnig - goed gedraineerd
Oogstperiode: september - november
In mei tot september kan er buiten in de volle grond worden gezaaid in een goed voorbereid en bemest zaaibed. Zaai in rijen die 60 cm van elkaar afliggen, ongeveer 60 mm diep en bedek de zaden met een dun laagje grond. Het kiemen duurt ongeveer 5 - 10 dagen, afhankelijk van het weer en de temperatuur. Houd goed onkruidvrij en vochtig.
Verplant de zaailingen naar hun permanente plaats, zodra zij 5 - 7 cm groot zijn. Geef iedere plant 45 cm ruimte. Bescherm goed tegen vogels, slakken en ander ongedierte. Net als alle koolsoorten heeft Michihili voldoende water en bemesting nodig tijdens de groei. Maar let op: teveel water binnen een korte periode kan er voor zorgen dat de kolen barsten en later gaan rotten.
Zaai en zet geen kool in grond waarop het jaar daarvoor ook al koolsoorten hebben gestaan. Zaai, om langer door te oogsten, kleine hoeveelheden verspreid na elkaar. De kool kan geoogst worden als de krop stevig is. Snijd de stam net boven de laagste bladeren af met een mes of verwijder de hele kool met behulp van een riek. Gebruik Michihili het liefst direct na de oogst.