Potaubergine Striped Togo biologisch komt oorspronkelijk uit Afrika. Deze biologisch gekweekte potaubergine produceert ongeveer 30 vruchten aan 1 plant. De vruchten rijpen van groen met donkerdere groene strepen naar geel-oranje met groene strepen. De vruchten worden ongeveer 7 cm lang en 3 cm breed. Oogst de vruchten als ze jong zijn voor de beste smaak. De vruchten worden wat bitter als ze ouder zijn. Deze plant heeft zeer weinig doorns. Deze aubergines hebben een ovale vorm. Potaubergine Striped Togo biologisch is een middelvroege soort. Deze aubergines kunnen zeer goed worden bewaard.
Aubergine is een zeer veelzijdige en gezonde groente. Aubergine bevat o.a.: vitamine B1, B2, B6, B11, en C. En de mineralen: natrium, kalium, selenium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en zink. En heel veel voedingsvezels, weinig vet en koolhydraten en gluten. U kunt aubergine koken, bakken, roosteren, in de oven bereiden, roerbakken, barbecuen, grillen, stomen, frituren en vullen met bijv. gehakt of rijst. Maak ook eens een heerlijke Ratatouille, soep of gemengd groentegerecht met aubergine. Aubergine is erg lekker in combinatie met: olijfolie, kaas, uien, peterselie, basilicum, aardappelen, oregano, rundvlees, lamsvlees, kip, rundergehakt, eieren, geitenkaas, rode peper, varkensvlees, kokos, knoflook, cayennepeper, pasta en groente als: paprika, sla, courgette, tomaat, erwten en prei. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 120 cm.
Binnen zaaien: eind februari - begin april
Kiemtijd: 10 - 20 dagen
Kiemtemperatuur: 21 - 25 °C
Zaaidiepte: ½ cm
Verpotten: zodra de zaailingen 7½ tot 10 cm groot zijn
Buiten uitplanten: midden mei - begin juni
Plantafstand: 50 - 75 cm
Standplaats: zonnig - (verwarmde) kas
Oogstperiode: mei - september
Binnen zaaien vanaf eind februari in aparte potten gevuld met goed vochtig gemaakte zaaigrond. Zaai per pot 2 zaden per pot ½ cm diep en bedek de zaden met een laag grond. Laat de potten op ongeveer 21 - 25 °C staan. Houd de zaden goed vochtig, warm en licht. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat vooral 's nachts de temperatuur niet dalen. Zet de zaailingen, zodra zij 7½ - 10 cm hoog zijn, in grotere potten. Hard de zaailingen vanaf begin mei af, door ze ongeveer 10 - 14 dagen overdag buiten te zetten in de zon en 's avonds binnen te halen. Hierna kunt u de planten buiten in een al dan niet verwarmde kas zetten. Aubergine houdt niet van kou, dus zet in een verwarmde kas of verwarmde serre. Kan eventueel op een zeer warme, zonnige en beschutte plaats op het zuiden buiten worden gekweekt. Meestal groeien er dan niet zoveel vruchten aan de plant. Houd goed vochtig en ongediertevrij en geef ze goede ondersteuning.
Om de ontwikkeling van de vruchten te helpen moet u regelmatig water geven en hierbij ook gelijk wat vloeibare mest toevoegen. Aubergines kunt u zelf bevruchten met behulp van een oude elektrische tandenborstel. Pluk de vruchten regelmatig om het doorgroeien van vruchten te bevorderen. Oogst de vruchten door ze voorzichtig van de plant af te knippen en in ieder geval voordat de glans van de schil vervaagt. Bewaar aubergines buiten de koelkast op een droge, donkere en koele plaats. Op deze wijze kunt u ze ongeveer 1 week bewaren. Aubergines kunnen niet in de koelkast worden bewaard omdat ze slecht worden van te lage temperaturen. Laat de bewaartemperatuur niet onder 16 °C komen. U kunt aubergines wel invriezen.