Deze lekker kruidige, pittige, mosterdachtige groente kan worden gegeten in stampot, stoofschotels, rauw in salades en gekookt als een vervanging voor spinazie. Deze voorjaargroente kan goed worden ingevroren. Na het oogsten zo snel mogelijk verwerken. Snelgroeiend en gemakkelijk te kweken groente.
Buiten zaaien onder glas : januari - maart
Buiten zaaien: maart - september
Zaaidiepte: ½ - 1 cm
Kiemtemperatuur: 10 - 16 °C
Kiemtijd: 6 - 10 dagen
Zaai-afstand in rijen: 20 - 25 cm
Standplaats: zonnig maar beschut
Dagen tot oogst: 28 - 35
Buiten zaaien onder bescherming van glas kan vanaf begin januari tot maart. Zaai dun in rijtjes of breedwerpig in bijvoorbeeld een koude kas of bedek de zaden met een plastic tunnelkas. Bedek de zaden met een laagje zaaigrond. Houd vochtig. Zorg voor een zonnige en beschutte plaats. Houd goed vochtig en onkruidvrij.
Vanaf maart kan er in de vollegrond worden gezaaid. Zaai breedwerpig of in rijtjes op 20 - 25 cm afstand. Bedek de zaden met een laagje zaaigrond. Houd goed vochtig en onkruidvrij. Raapstelen hoeven niet uitgedund te worden. Bescherm de jonge zaailingen tegen slakken en aardvlooien. Oogst de raapstelen als zij ongeveer 15 - 20 cm hoog zijn door de stelen vlak boven de grond af te snijden. Na ongeveer 3 weken kan er dan opnieuw worden geoogst. Raapstelen zijn goed in te vriezen.