Dille is een biologisch gekweekt, zeer bruikbaar en aantrekkelijk kruid. Het bloeit met aantrekkelijke gele bloemschermen boven grijsgroen, vederachtig blad en grijsgroene stengels. Het blad en de stengels hebben een zeer sterk aroma. De zaadjes hebben een anijsachtige smaak en aroma.
Dille kan vers of gedroogd gebruikt worden in salades, soepen, stoofpotten, dipsauzen, bij visgerechten, in sauzen, omeletten en in groentegerechten. Kook dille niet mee omdat dit voor smaakverlies zorgt. Dillezaadjes worden gebruikt bij het inmaken van augurken, het maken van zuurkool en groenten in het zuur. Dille bevordert de spijsvertering en helpt tegen winderigheid ook stimuleert het de melkvorming bij zogende vrouwen. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 90cm.
Buiten zaaien: april - mei
Zaaidiepte: oppervlakkig - ½ cm
Kiemtijd: 14 - 21 dagen
Kiemtemperatuur: 15 - 25°C
Plantafstand: 20 - 25 cm
Standplaats: Volle zon
Dagen tot oogst: 60 - 70
Zaaien vanaf april - mei na de laatste nachtvorst. Zaai direct in de volle grond of in een grote pot, Dille planten worden niet graag verplant. Zaai de zaden vlak op de grond en druk ze licht in, dek de zaden licht af. Dille groeit het best in een goed gedraineerde grond, zorg wel voor beschutting tegen harde wind.
Zaai Dille niet naast Venkel om kruisbestuiving te voorkomen met inferieure nakomelingen als resultaat. Dille zaden kunnen tot 5 jaar hun kiemkracht behouden.