Soort
Boekweit
Latijnse naam
Fagopyrum esculentum
Artikelnummer
4747
Merk
123zaden Topselect
Aantal zaden
1500

Op voorraad

€ 3,00
Productbeschrijving

Boekweit komt oorspronkelijk uit Centraal- en Oost-Azië. Waarschijnlijk is het via de zijderoute aan het einde van de Middeleeuwen in Europa beland. Boekweit is technisch gezien geen graan, maar een pseudo-graan. Het zaad van Boekweit wordt vermalen tot meel. Dit meel kan samen met tarwemeel worden gebruikt voor o.a. Boekweitpannenkoeken. Het meel van Boekweit is erg voedzaam, licht verteerbaar en zonder gluten. Hierdoor is het zeer geschikt voor gebruik door mensen die allergisch zijn voor gluten, dit wordt Coeliakie genoemd. De bloemetjes van Boekweit zijn zeer aantrekkelijk voor bijen, vlinders, zweefvliegen en andere nuttige insecten. Vogels eten graag van de niet geoogste zaden. De bloemetjes van Boekweit zijn wit of lichtroze en ruiken erg lekker. Boekweit kan ook worden gebruikt als groenbemester.

Het is ook mogelijk om Boekweit kiemen te eten. Spoel de gepelde, rauwe zaden van Boekweit in een zeef. Week hierna de zaden 1 - 6 uur. Spoel de zaden om de 12 uur. Stop de zaden in een glazen pot. Bedek de pot met een zeefdoek of een schone oude panty. Spoel de zaden elke dag. Na 2 - 3 dagen beginnen de kiemen te groeien. Verwijder het spoelwater goed om schimmelen en bederf te voorkomen. De kiemen groeien sneller bij warm weer. De kiemen kunnen bij het ontbijt worden gegeten. De kiemen hebben een heerlijke, milde smaak. Als u liever knapperige kiemen heeft, kunt u de kiemen drogen in een voedseldroger. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 75 - 100 cm.

Extra informatie Zaai instructies