Pompoen tomatensoep met Crème Fraîche
Heerlijke, kruidige pompoen tomatensoep. Deze makkelijke en smakelijke soep (uit eigen tuin) staat binnen een halfuurtje op tafel en is een heerlijk herfstgerecht.
Ingrediënten:
500 gram pompoen in stukjes, 5 ontvelde trostomaten in stukjes, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui gesnipperd, 2 eetlepels milde Indiase currypasta, 3 groentebouillonblokjes, 2 theelepels komijn, 2 theelepels gember en Crème Fraîche.
Bereiding:
Schil en ontpit de pompoen. Snijd de pompoen in gelijke blokjes. Snipper 1 ui in kleine stukjes. Ontvel 5 tomaten en snijd ze in stukken.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote (soep)pan en bak hierin de ui, currypasta en de pompoenblokken voor 5 minuten.
Voeg hierna de tomaten, bouillonblokjes, komijn en gember toe. Voeg nog ongeveer 5 dl water toe. Laat het geheel koken voor ongeveer 20 minuten.
Hierna de soep blenderen of met de staafmixer fijnmaken. Voeg tenslotte naar smaak de crème fraîche toe.
Tip: eet bij deze soep een paar lekkere volkoren boterhammen met kaas
Eet smakelijk
123zaden

Pompoenzaden kopen?
Bekijk hier ons uitgebreide assortiment pompoenzaden.