Vleestomaat Coeur de Boeuf Striped (gestreept) is een biologisch gekweekte vleestomatensoort. Deze soort komt oorspronkelijk uit Virginia in Amerika. Deze soort wordt ook wel Coeur de Boeuf gestreept en Oxheart Striped genoemd. Het is een grote hartvormige tomaat die rijpt van groen naar rozerood met gele onregelmatig gevormde strepen (vlammen). Deze vleestomaat heeft een heerlijke zoete en aromatische smaak. Het heerlijke vruchtvlees is stevig, maar toch zacht en rijkelijk aanwezig. Deze Coeur de Boeuf gestreept, heeft net als alle andere Coeur de Boeuf's zeer weinig zaden. De enorm grote vruchten kunnen tussen de 200 - 600 gram per stuk wegen. De binnenkant van de tomaten is ook onregelmatig gevlamd gestreept. Deze tomaat heeft in tegenstelling tot de andere Coeur de Boeuf's geen ribbels. De buitenkant van deze tomaat heeft een gladde schil. De tomaat heeft een duidelijke hartvormige vorm die breed aan de bovenkant is en aan de onderkant uitloopt in een stompe punt. Deze tomaat dankt aan deze hartvorm zijn naam: Coeur de Boeuf (Ossenhart). De planten zijn zeer productief en hebben een onbepaalde groei. Dit is de bekendste, meest geliefde en meest gekweekte vleestomaatsoort ter wereld. Deze redelijk late tomaat rijpt in ongeveer 65 dagen af.
Gebruik deze tomaat in salades, sauzen, soepen, op de boterham, in ketchup en in alle gerechten met tomaat. Deze tomaat heeft voldoende water, licht, warmte en ondersteuning nodig. Tomaten bevatten veel vitamine C en lycopeen. Dit wordt het beste opgenomen in het lichaam als de tomaten zijn verwarmd. Deze vrij late soort rijpt in ongeveer 65 dagen. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 150 - 200 cm.
Binnen zaaien: februari - april
Kiemtijd: 6 - 14 dagen
Kiemtemperatuur: 20 - 25 °C
Zaaidiepte: 2 - 3 mm
Uitplanten in de kas: zodra de zaailingen 20 cm groot zijn
Uitplanten in de volle grond: midden mei (na de ijsheiligen)
Plantafstand: 45 - 50 cm
Standplaats: zonnig - beschut (kas)
Dagen tot oogst: 60 - 90
Binnen zaaien kan vanaf februari in trays gevuld met vochtige potgrond. Zaai oppervlakkig en druk de zaden voorzichtig aan, bedek ze niet met grond omdat tomaten lichtkiemers zijn. Zet de trays warm weg op 20 - 25 °C en bedek de trays met huishoudfolie of een deksel. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat vooral 's nachts de temperatuur niet dalen. Houd goed vochtig, maar niet te nat om rotting van de zaden te voorkomen. Verwijder de folie of het deksel zodra de zaailingen opkomen. Verspeen de jonge zaailingen na een dag of 10 in apartje potjes. Zet ze nu iets koeler weg, rond 18 - 20 °C
Hard de tomaten, midden mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst af. Zet de potjes gedurende een week weg bij een temperatuur van 15 - 18 °C en geef ze gedurende deze periode weinig water. Zet ze na deze week op een zonnige en beschutte plaats met goed waterdoorlatende grond buiten of in een onverwarmde kas.
Voor een goede oogst is het belangrijk om de planten goed te onderhouden. Zorg allereerst voor een goede ondersteuning door middel van stokken. Verwijder alle zijtakken die in de bladoksels ontstaan, het zogenaamde dieven. Rond eind juli - begin augustus is het belangrijk om de bladeren onder de laagst hangende trossen tomaten te verwijderen. Vanaf eind augustus - begin september kunnen alle bladeren worden verwijderd samen met de bovenste toppen van de planten zodat alle resterende groene tomaten nog een kans krijgen om te rijpen. Oogst de tomaten door ze met een schaar van de plant af te knippen. Tomaten kunnen niet lang worden bewaard. Tomaten die bijvoorbeeld tot saus zijn verwerkt kunnen wel worden ingevroren.