Soort
Snijbiet
Latijnse naam
Beta vulgaris var. cicla
Artikelnummer
BIO-3669
Merk
123zaden Biologisch
Aantal zaden
200
  • 123zaden is gecertificeerd bij SKAL als biologische zaden leverancier. 123zaden houdt zich aan de regels van SKAL zodat u gegarandeerd biologische zaden ontvangt.

Op voorraad

€ 3,75
Productbeschrijving

Snijbiet Rhubarb is een biologisch gekweekte, zeer snelgroeiende, heerlijk smakende snijbietsoort. Deze zeer decoratieve soort heeft donkergroen, gerimpeld blad met een licht rode zweem en donkerrode nerven en lichtrode tot felrode stengels. Deze gemakkelijk te kweken, snelgroeiende soort wordt voornamelijk gekweekt voor het smakelijke blad. Snijbiet wordt ook wel warmoes, bladmoes en snijmoes genoemd. Snijbiet Rhubarb kan na ongeveer 60 dagen worden geoogst.

Snijbiet is een veelzijdige en gezonde groente. U kunt het blad van snijbiet koken, wokken, stoven, stomen, in de oven bereiden en kort koken net als spinazie of fijn gesneden toevoegen aan salades. Gebruik het blad van snijbiet ook in soep en stamppot. De smaak van snijbiet lijkt veel op de smaak van spinazie. Combineer snijbiet met kaas, eieren, aardappelen, kip, rundvlees, gehakt, komijn, kerrie en zoetere groentes als wortelen, courgettes, tomaten, prei en erwten. De stengels van snijbiet kunnen worden bereid net als asperges met bijv. een kaassaus of samen met het blad gekookt, waarbij de kooktijd wel wat langer is. Winterharde eenjarige.

Extra informatie Zaai instructies Downloads