Thaise Basilicum zaden kopen
Thaise Basilicum is een keukenkruid dat veel in de Thaise, Vietnamese en andere Aziatische keukens wordt gebruikt. Het is een onmisbaar ingrediënt in de rode en groene kruidenpasta's die zo belangrijk zijn in Thaise gerechten. De smaak van Thaise Basilicum is sterk en zoet met een duidelijke Anijsachtige smaak en geur. Het blad van Thaise Basilicum is ovaal, puntig, stevig, stug en Olijfgroen gekleurd. Deze plant bloeit met zeer aantrekkelijke paars-rode bloemetjes. Het is een zeer decoratieve plant die ook in uw bloemenborder een mooi plekje verdient. Gebruik het blad van Thaise Basilicum in Thaise, Vietnamese en Aziatische gerechten. En in roerbakgerechten, soepen, sauzen, Thaise curry's en in Thaise Loempia's. In de Vietnamese keuken wordt Thaise Basilicum gebruikt in Pho, in noedelsoepen, noedelgerechten, bij rundvleesgerechten, in kipgerechten en in salades. In tegenstelling tot de Thaise keuken wordt Thaise Basilicum in de Vietnamese keuken vers en kleingesneden op het laatst toegevoegd aan gerechten. Thaise Basilicum kan iets beter tegen meekoken dan gewone Basilicum. Gebruik dit kruid vers en klein gesneden om een net gekookt gerecht een heerlijk smaak accent te geven. Gebruikt u vaak Basilicum in uw gerechten? Zelf Thaise Basilicum zaaien is dan een goed idee. Koop uw Thaise Basilicum zaden online bij 123zaden.
Thaise Basilicum kweken
Thaise Basilicum kweken begint met het zaaien van Thaise Basilicum zaden. Bij 123zaden kunt u gemakkelijk en eenvoudig Thaise Basilicum zaden kopen. U kunt vanaf begin april binnen voorzaaien in een zaaitray met deksel. Vul de zaaitray met vochtige potgrond. Omdat Thaise Basilicum een lichtkiemer is, is het belangrijk om de zaden oppervlakkig te zaaien en ze voorzichtig aan te drukken. Bedek de zaden niet. Gebruik een plantenspuit om het zaaisel voorzichtig vochtig te houden, het voordeel hiervan is dat de zaden niet worden verplaatst. Houd het zaaisel vochtig, maar niet te nat om rotting te voorkomen. Na het zaaien van de Thaise Basilicum zaden duurt het 7 tot 21 dagen tot de zaden ontkiemen. Vanaf midden mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, kunt u de zaden direct buiten in de vollegrond of in grote potten zaaien. Zorg voor een zonnige, beschutte standplaats met een goede afwatering. Laat uw Thaise Basilicum planten nooit uitdrogen. Pluk het blad vanaf de top regelmatig om de doorgroei van het blad te bevorderen. Thaise Basilicum heeft een minimum van 6 tot 8 uren zonlicht per dag nodig. U kunt Thaise Basilicum ook binnen in grote potten kweken. Het voordeel hiervan is, dat u naar behoefte verse Thaise Basilicum kunt plukken voor uw gerechten. Geef deze planten water op een schotel en niet op de grond. Thaise Basilicum is een niet winterharde eenjarige plant. Als u Thaise Basilicum zaden koopt bij 123zaden krijgt u altijd een duidelijke en uitgebreide zaaihandleiding meegestuurd. Hierdoor kunt u succesvol uw eigen Thaise Basilicum kweken.
Thaise Basilicum gebruiken
Thaise Basilicum is een keukenkruid dat zeer populair is binnen de Thaise, Vietnamese en Aziatische keukens. Het is heerlijk in combinatie met rundvlees, vis, kip, knoflook, pepermunt, Thaise Koriander en noedels. Gebruik Thaise Basilicum koud in Pho, salades en rode en groene kruidenpasta's. Voeg het ook toe aan roerbakgerechten, soepen, sauzen, noedelsoepen, noedelgerechten, bij rundvleesgerechten, in kipgerechten, Thaise curry's en in Thaise Loempia's. Omdat Thaise Basilicum veel smaak verliest tijdens het koken, kunt u het beter niet te lang laten meekoken. Thaise Basilicum kan wel op het laatste moment worden toegevoegd aan warme gerechten. Voeg Thaise Basilicum vers en fijn gesneden op het laatst toe aan Thaise Loempia's, Pho, noedelsoepen, noedelgerechten, Thaise curry's, rundvleesgerechten, kipgerechten, soepen, sauzen en roerbakgerechten. Thaise Basilicum is een gemakkelijk te kweken keukenkruid. Als u dit kruid vaak gebruikt is het een goed idee om het zelf te zaaien. U kunt uw Thaise Basilicum zaden gemakkelijk en snel bij 123zaden.nl bestellen!
Binnen zaaien: vanaf april
Buiten zaaien: vanaf mei
Kiemen: 7 - 21 dagen
Kiemtemperatuur: 18 - 22 °C
Zaaidiepte: 2 - 3 mm
Plantafstand: 20 - 25 cm
Standplaats: zonnig en beschut (kas)
Dagen tot oogst: 60 - 70 dagen
Binnen voorzaaien kan vanaf april. Gebruik zaaitrays gevuld met vochtig gemaakte potgrond. Zaai dun en oppervlakkig. Druk de zaden voorzichtig aan, maar bedek ze niet. Basilicum is een lichtkiemer. Bevochtig het zaaisel voorzichtig met een plantenspuit, om de zaden niet te verstoren. Bedek de trays met een deksel om het vocht binnen te houden. Houd de kiemtemperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat vooral 's nachts de temperatuur niet dalen.
Verwijder het deksel zodra de zaailingen opkomen. Verplant de jonge zaailingen, zodra ze groot genoeg zijn om te hanteren in aparte potten. Zet ze begin mei, voor ongeveer 10 - 14 dagen, overdag buiten op een zonnige en beschutte plaats om af te harden. Hierna kunnen de planten vanaf midden mei, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, buiten op een zonnige en beschutte plaats worden gezet. Houd ze 20 - 25 cm apart.
Zaai de zaden buiten vanaf midden mei, zodra de kans op nachtvorst is geweken. Zorg voor een zonnige en beschutte plaats. Zaai dun en oppervlakkig en druk de zaden voorzichtig aan. Niet bedekken, want basilicum is een lichtkiemer. Zorg voor een zonnige plek met beschutting. Dun de jonge zaailingen, zodra zij groot genoeg zijn om te hanteren uit op 20 - 25 cm. Geef vooral tijdens de kieming en bij droogte voldoende water. Laat basilicum in ieder geval nooit uitdrogen. Pluk het blad vanaf de top regelmatig om de doorgroei van het blad te bevorderen. Basilicum heeft vooral veel licht, warmte en water nodig voor een optimale groei. Een minimum van 5 - 6 uren zonlicht is noodzakelijk voor gezonde planten.