Deze soort komt oorspronkelijk uit Amerika. De augurken zijn donkergroen met zwarte stekels en de vorm is taps toelopend. Zeer geschikt voor de inmaak en voor gebruik in salades. Ze zijn redelijk resistent tegen het CMV virus. Kan het beste in een kas worden geteeld. Kan zowel heel als in plakjes gegeten worden. Natuurlijk ook ideaal voor de inmaak. Oogst regelmatig om de groei te bevorderen en verwijder te dikke augurken omdat deze niet goed ingemaakt kunnen worden. Gebruik deze augurk met kruiden en azijn ingemaakt in zijn geheel of in plakken. Ook heerlijk in een frisse zomersalade. Niet winterharde eenjarige.
Binnen zaaien: vanaf april
Buiten zaaien: vanaf mei
Kiemen: 3 - 7 dagen
Kiemtemperatuur: 20 - 22 °C
Zaaidiepte: 1 - 1½ cm
Uitplanten: Uiterlijk 3 weken na het zaaien bij een grondtemperatuur van 15 - 18°C
Plantafstand: 1 m²
Standplaats: zonnig - beschut
Oogstperiode: juni - september
Zaai de zaden binnen 1 - 1½ cm diep in potten in goede zaaigrond. Zet de zaailingen na een week of drie, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, buiten in een kas of op een beschutte, zonnige plaats. Wees heel voorzichtig met de kwetsbare wortels van de jonge plantjes. Zet de planten in een kas of op een zonnige beschutte plaats.
Buiten kan er vanaf mei worden gezaaid, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, op een zonnige beschutte plaats. Houd de jonge zaailingen goed vochtig en onkruidvrij. Geef de augurken tijdens de groei voldoende water en laat de grond zeker niet uitdrogen. Oogst de augurken door ze voorzichtig met een klein stukje steel van de plant te knippen. Augurken kunnen zeer goed met wat azijn en kruiden worden ingemaakt.