Aubergine gemengd bestaat uit een mengeling van aubergine soorten in diverse kleuren, namelijk: groen, wit, paars en paars met witte strepen. Deze heerlijk smakende vruchten zijn ook een mix van ei-vormige en langwerpige vruchten. De smaak van deze aubergines verandert van licht bitter naar nootachtig als de vruchten worden bereid. Deze planten hebben ondersteuning nodig.
Aubergine is een zeer veelzijdige en gezonde groente. Aubergine bevatten onder andere: vitamine B1, B2, B6, B11 en C. En de mineralen: natrium, kalium, selenium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en zink. En veel voedingsvezels, arm aan vet en koolhydraten en gluten. Je kunt ze koken, bakken, braden, in de oven bereiden, roerbakken, barbecueën, grillen, stomen, frituren en vullen met bijvoorbeeld gehakt of rijst. Je kunt met aubergine ook een heerlijke ratatouille, soep of gemengde groenteschotel maken. Aubergine is erg lekker in combinatie met: olijfolie, kaas, uien, peterselie, basilicum, aardappelen, oregano, rundvlees, lamsvlees, kip, rundergehakt, eieren, geitenkaas, rode peper, varkensvlees, kokosnoot, knoflook, cayennepeper, pasta en groenten zoals paprika, sla, courgettes, tomaten, doperwten en prei. Niet winterharde eenjarige. Hoogte: 40 - 50 cm.
Binnen zaaien: eind februari - begin april
Kiemtijd: 10 - 20 dagen
Kiemtemperatuur: 21 - 25 °C
Zaaidiepte: ½ cm
Verpotten: zodra de zaailingen 7½ tot 10 cm groot zijn
Buiten uitplanten: midden mei - begin juni
Plantafstand: 50 - 75 cm
Standplaats: zonnig - (verwarmde) kas
Oogstperiode: mei - september
Binnen zaaien vanaf eind februari in aparte potten gevuld met goed vochtig gemaakte zaaigrond. Zaai per pot 2 zaden per pot ½ cm diep en bedek de zaden met een laag grond. Laat de potten op ongeveer 21 - 25 °C staan. Houd de zaden goed vochtig, warm en licht. Houd de temperatuur zo gelijkmatig mogelijk en laat vooral 's nachts de temperatuur niet dalen. Zet de zaailingen, zodra zij 7½ - 10 cm hoog zijn, in grotere potten. Hard de zaailingen vanaf begin mei af, door ze ongeveer 10 - 14 dagen overdag buiten te zetten in de zon en 's avonds binnen te halen. Hierna kunt u de planten buiten in een al dan niet verwarmde kas zetten. Aubergine houdt niet van kou, dus zet in een verwarmde kas of verwarmde serre. Kan eventueel op een zeer warme, zonnige en beschutte plaats op het zuiden buiten worden gekweekt. Meestal groeien er dan niet zoveel vruchten aan de plant. Houd goed vochtig en ongediertevrij en geef ze goede ondersteuning.
Om de ontwikkeling van de vruchten te helpen moet u regelmatig water geven en hierbij ook gelijk wat vloeibare mest toevoegen. Aubergines kunt u zelf bevruchten met behulp van een oude elektrische tandenborstel. Pluk de vruchten regelmatig om het doorgroeien van vruchten te bevorderen. Oogst de vruchten door ze voorzichtig van de plant af te knippen en in ieder geval voordat de glans van de schil vervaagt. Bewaar aubergines buiten de koelkast op een droge, donkere en koele plaats. Op deze wijze kunt u ze ongeveer 1 week bewaren. Aubergines kunnen niet in de koelkast worden bewaard omdat ze slecht worden van te lage temperaturen. Laat de bewaartemperatuur niet onder 16 °C komen. U kunt aubergines wel invriezen.